U zgradi općine danas je održan radni sastanak na temu „Obrazovanje u funkciji i unapredjenje konkurentnosti radne snage-perspektive i izazovi u USK“. Cilj sastanka jeste da se sagleda mogućnost za medjuopćinskom saradnjom za javno-privatni dijalog u pogledu adresiranja problema u lokalnim zajednicama kada je u pitanju kvalificirana radna snaga, a koji direktno utiču na performanse JLS (jedinice lokalne samouprave) u pogledu unapredjenja poslovnog ambijenta.

MEG 2

meg1

meg2

MEG 4

MEG 1

Vlada Unsko-sanskog kantona u ponedjeljak je s aplikantima koji su zadovoljili sve kriterije potpisala ugovore o dodjeli sredstava iz ekoloških naknada.

Potpisani ugovori odnose se na saniranje, poticanje izbjegavanja i smanjivanje nastajanja otpada, zatim poboljšanje energetske efikasnosti na objektima od kantonalnog značaja, zbrinjavanje otpadnih voda, jačanja ekološke kulture građana i unapređivanje i izgradnju infrastrukture za zaštitu okoliša.

- Ove godine smo za ovu svrhu izdvojili milion i sto hiljada KM. Ugovori su potpisani sa sedam gradova i općina, javnim preduzećima i ustanovama, te nevladinim organizacijama. Sredstva će odmah biti operativna. Iznos dodijeljen gradovima i općinama je oko 350.000 KM, a uspjeli smo na neki način obeštetiti i Općinu Bosanska Krupa koja je zakasnila s apliciranjem - rekao je ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a Adnan Alagić.

Ovom prilikom ugovor je potpisalo i JP „Radio Bosanska Krupa“ čiji se projekat odnosi na promociju ekologije i jačanja ekološke kulture građana.

Izvor: federalna.ba/RadioBK

VLADA USK NAKNADE2

''Karate je prije svega vještina koja te uči vrijednostima izvornog karatea, a u novijoj historiji i karate sportu odnosno karate je stil života koji čovjeka uči najvažnijim ljudskim vrijednostima, moralu, samokontroli, poštivanju drugih u sportskom smislu te poštivanju protivnika i nikad podcjenjivanju drugih i različitih'' počinje ovu priču Admir Bešić, prvi balkanski sudija u karateu iz Bosanske Krupe, koji je ovu prestižnu licencu položio početkom ovog mjeseca u Dubrovniku. Polaganje za ovaj nivo sudijske licence bio je u sklopu Balkanskog prvenstva u karateu za kadete, juniore i U21.

Sudija1

Balkanski sudija Admir Besic 2

sudija2

Balkanski sudija Admir Besic 3

Balkanski sudija Admir Besic 1

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 618 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda