- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

07.10 u 10,15 sati Podvran na putu M-14saobraćajna nezgoda - put.motorno vozilo zbog neprilagođene brzine udar u divljač.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajna prijava na 1 lice.

08.10. u 22,50 sati ul.Unska na putu M-14 saobraćajna nezgoda - put.motorno vozilo zbog neprilagođene brzine udar u saobraćajni znak.Vozač u alkoholiziranom stanju lišen slobode i zadržan.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajna prijava na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da nije u proteklom periodu bilo dojava o požaru.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 1 2 8 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je upućeno 1 4 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka  vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas nema prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planskih zastoja u isporuci el.energije.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 4 C , vlažnost zraka 94% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 32 cm (NV).

"'Bože zdravlja' je na neki način moj izvještaj o vremenu provedenom u odsustvu sa scene. Ona govori o mom viđenju svijeta kakav je postao. Dakle, u suštini jedna naizgled intimna pjesma šireg konteksta. Video su realizirali 'Horrible people' pod vodstvom reditelja Gorčina Zeca", rekao je frontmen benda Dino Šaran.

Nova pjesma benda Letu štuke ujedno je i najava njihovog novog albuma.

"Kada sam prvi put poslušao pjesmu 'Bože zdravlja' doživio sam je kao neku vrstu Odiseje, odnosno svojevrsnog putovanja. Odatle je nastala ideja junaka, tačnije putnika koji traga za svojom 'vatrom'. To je bila polazna tačka za saradnju sa Dinom Šaranom koji je svojim prijedlogom Hercegovine kao idealne lokacije upotpunio cjelokupnu viziju. S obzirom na to da hercegovački krajolik oduvijek smatram filmičnim i inspirativnim rado sam prihvatio izazov te smo tako visoravan Morine, u okolini Nevesinja, usvojili kao mjesto radnje u ovoj priči. Ova prelijepa i na neki način nadrealna priroda je, sama po sebi, inspirisala kreaciju. Samo putovanje, boravak na terenu, kao i snimanje postali su dio naše zajedničke Odiseje, a naša fenomenalna mala ekipa istovremeno je uspjela raditi i uživati u procesu stvaranja", rekao je reditelj Gorčin Zec.

Podsjećamo da je u prodaji album "Best of Letu štuke" na kojem se nalazi 17 pjesama ovog benda.
Izvor: Klix.ba

Riječ je o pjesmi koja nosi naziv ``Kreni``, a za koju Al`Dino kaže da očekuje mnogo jer je u rangu njegovog hita ``Kopriva``. On je u emisiji „Grand Koktel“ promovisao novu pjesmu za koju je muziku i tekst sam radio. ``Ne mogu da pobjegnem od svog fazona, to je ono što publika od mene očekuje``, rekao je Al`Dino i ispričao interesantnu priču vezanu za ovu pjesmu.

 

Naime, pjesmu je uradio prije nekoliko godina i pjevao je ponekad pred nekim kolegama muzičarima i uvijek za nju dobijao najveće pohvale. Jednom se zatekao u društvu veoma poznatog i popularnog pjevača koji je otpjevao mnogo velikih hitova, te mu onako ležerno otpjevao i pjesmu "Kreni" samo da bi čuo i njegovo mišljenje i dobio savjet kao starijeg kolege koga jako poštuje.

 

Nudio mu je neke druge pjesme, ali pošto je čuo ovu pjesmu počeo je plakati i jako emotivno je doživio ovu pjesmu, te je odmah rekao kako je to pjesma za njega i nazvao je pjesmom njegovog života. Molio je Al Dina da mu je proda i nisu bile pare u pitanju. Tako je poslao svoju djevojku do stana da donese pare i ubrzo se pojavila sa kovertom u kojoj je bilo ravno 10 000 eura, ali Al Dino i dalje nije želio prodati pjesmu, jer je to samo bila još jedna potvrda da se radi o vanserijskoj pjesmi i tekstu, tako da je pjesma ostala u Al Dinovoj izvedbi koju premijerno slušate danas.

 

Ostaje nam da poslušamo pjesmu i otkrijemo u čemu je tajna ovih stihova, a ime pjevača iz priče namjerno nismo otkrili da bi slušaoci mogli pretpostaviti na osnovu stila pjesme ko bi to mogao biti. Uživajte!

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 413 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda