Mjesec oktobar mjesec je obilježavanja borbe protiv karcinoma dojke poznatiji pod nazivom „Ružičasti oktobar „. Obilježava se u mnogim zemljama širom svijeta kako bi se skrenula pažnja na rasprostranjenost ove bolesti te na podizanje svijesti o značaju prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke.

Dan rozih trakica

 

- Policijska stanica  Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

28.10. u 00,20 sati Bos.Krupa narušavanje javnog reda i mira vršenjem fiziološke potrebe na javnom mjestu od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice,

U 02,00 sati Bos.Krupa na putu M-14 saobraćajna nezgoda - uslijed neprilagođene brzine  put.motorno vozilo sletilo s kolovoza i udarilo u zaštitnu ogradu.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 12,45 sati Bos.Otoka Ćevanuše 18,30 s krivično djelo - teška krađa od strane NN lica ili više njih.Nakon kompletiranja predmeta izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 18,50 sati na putu M-14.2 Vranjska saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta,Uviđaj izvršen.1 lice lišeno slobode i zadržano do otrežnjenja.Prekršajni nalog na 1 lice.

29.10 u 15,00 sati Pištaline narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem od strane 2 lica.Prekršajni nalog na 2 lica.

U 16,25sati Bos.Krupa ul. Generala Mirsada Sedića narušavanje javnog reda i mira učestvovanjem u tuči od strane 3 lica.Prekršajni nalog na 3 lica.

U 17,35 sati Bos:Krupa narušavanje javnog reda i mira  nepostupanjem po zakonitom zahtjevu OSL od strane 1 lica.Lice lišeno slobode i zadržano.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 20,00 sati Bos.Otoka otočka polja na putu M-14 saobraćajna nezgoda - sudar put.motornog vozila i NN vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Nakon pronalaska NN vozača i vozila biće preduzeta zakonom predviđene mjere i radnje.

U 11,20 sati Vranjska prijava pronalaska NUS-a na dvije lokacije.Patrola policije izašla na lice mjesta i obilježila NUS.Obavještena Kantonalna uprava CZ čiji će tim izvršiti uklanjanje i uništavanje pronađenog NUS-a.

- Vatrogasna jedinica  izvještava da  je u proteklom periodu  bila dojava o požaru dana 28.10 u 19,15 sati Vranjska požar jednog kubika piljevine.Požar ugašen u 20,00 sati.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  136   pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je  upućeno  18  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas od 10,00 do 14,00 sati prekida u isporuci vode u ul.Pazadžik.Radovi na mreži.    

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu  zadovoljavajuća. Danas zbog olujnog nevremena zastoja u isporuci el.energije trafopodručja Jasenica,Benakovac,Potkalinje i Zalin.Otklanjanje kvara na dalekovodu.  

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično mokrim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 2 C , vlažnost zraka 71% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 51 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 411 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda