Poštovani sugrađani,

 

u subotu, 21. oktobra, navršava se 25. godišnjica formiranja Petog korpusa Armije RBiH. Tim povodom na području Unsko-sanskog kantona organiziraju se prigodne aktivnosti i manifestacije. Kao i svake godine, godišnjica formiranja Petog korpusa Armije RBiH obilježit će se i u Bosanskoj Krupi i to dan ranije, 20. oktobra (petak).

           

Okupljanje je u petak u 10.00 sati kod Centralnog spomen-obilježja odakle se ide i u Bosansku Otoku.

 

Ne umanjujući ničiji angažman, želim naglasiti da su borci sa područja USK dali ogroman doprinos kako formiranju tako i stasanju, izrastanju Armije te odbrani Bosne i Hercegovine. Zbog toga smo ponosni i konstantno koristimo priliku da odamo priznanje i zahvalnost. Ove godine to ćemo opet učiniti obilaskom spomen-obilježja u Bosanskoj Krupi i Bosanskoj Otoci.

 

Ovom prilikom pozivam sve pripadnike Armije RBiH, pripadnike 511. slavne, porodice šehida i poginulih boraca, učenike osnovnih i srednjih škola, članove sportskih kolektiva i drugih udruženja, sve građane Bosanske Krupe, da učešćem u programskim sadržajima, obilaskom spomen-obiježja odaju dužno poštovanje 5. korpusu, oslobodiocima Bihaćkog okruga i Bosne i Hercegovine, naročito onima koji su za našu slobodu dali svoj život.

 

S poštovanjem;

 

OPĆINSKI NAČELNIK

    Armin Halitović

U okviru 9.kola II Nogometne lige F BiH – Zapad  NK „Bratstvo“ iz Bosanske Krupe slavilo je uvjerljivu pobjedu od 4:0 nad ekipom „Rudara“ iz Han Bile. Dvostruki strijelac bio je Mehmed Sijamhodžić, jedan pogodak postigao je Nedžad Mujagić dok su gosti jednom pogodili vlastitu mrežu.„Sloga“ iz Bosanske Otoke gostovala je u Donjem Vakufu i poražena je od domaćeg „Radnika“ sa 2:0.Na tabeli vodi ekipa „Novog Travnika“ sa 22 boda,  „Bratstvo“ je 6-to sa 15 bodova dok  „Sloga“ zauzima 7-u poziciju sa 13 bodova. Na začelju su „Krajišnik“ sa 4 i „Vitez“ iz Bužima sa 3 boda.

Separator3

 

U okviru 5.kola, ŽNK „Željezničar 2011“ iz Bosanske Krupe na svom terenu na Adama poražen je sa 2:0 od ekipe „Čelik“ iz Zenice i nalazi se na 6-om mjestu tabele 1.lige Federacije BiH za žene.

Separator3

 

NK „Željezničar“ iz Bosanske Krupe gostovao je u okviru 7.kola 1.Nogometne lige USK u Pokoju gdje je poražen od ekipe „Omladinca“ sa 6:0. „Željo“ na tabeli dijeli 3-4 mjesto sa 10 osvojenih bodova.Vodeća je ekipa „Borca“ sa Izačića sa 16 bodova.

 

Emir Sedić

 

U vikendu iza nas održan je Karate turnir „Cazin open 2017“ uz učešće 27 klubova sa preko 400 takmičara. Na ovom prestižnom takmičenju učešće je uzeo i KEBS 5.11 BK iz Bosanske Krupe.

Tom prilikom takmičari ovog kluba osvojili su 6 medalja – 3 zlatne, 1 srebrenu i 2 bronzane. Na ovom takmičenju medalje su osvojili:

-      Ramić Faris        kate      zlato    1.mjesto

-      Ramić Hena        kate     zlato     1.mjesto

-      Nuhić Ema          borbe   zlato     1.mjesto

-      Nuhanović Aida   borbe   srebro   2.mjesto

-      Nuhić Edin          borbe   bronza  3.mjesto

-      Grošić Emsud      borbe   bronza  3.mjesto

U ukupnom poretku KEBS 5.11 BK Bosanska Krupa zauzeo je 10.mjesto.

 

Emir Sedić

U nedjelju, 15.oktobra , u Cazinu je održan Karate turnir „Cazin open 2017“ gdje je učešće uzelo 420 takmičara iz 27 klubova.                                          Karate klub „Una“ predstavljalo je 5 takmičara. Rezultati koje su postigli su:

-      Vahida Bešić     kate       2.mjesto (srebrena medalja)

-      Ajdin Hasić        borbe    2.mjesto (srebrena medalja)

-      EKIPNO                         3.mesto (bronzana medalja)                                    

(u sastavu: Nadija Harbaš, Vahida Bešić i Belma Bunić)

 

Emir Sedić

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 568 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda