- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

28.01.u 16,05 sati Trg Alije Izetbegovića ugostiteljski objekat slastičarna B-Hana krivično djelo - oštećenje tuđe stvari.Lice lišeno slobode i zadržano.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 16,05 sati Drenova glavica krivično djelo - nasilje u porodici. Lice lišeno slobode i zadržano.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

29.01. u 11,00 sati stara radička cesta krivično djelo - šumska krađa od strane NN lica ili više njih. Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru. 

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala 1 1 8  pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno  2 2 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas od 08,00 do 12,00 sati prekid u isporuci vode u naselju Voloder.Sanacija kvara na vodovodnoj mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne ceste su prohodne,, saobraćaj na lokalnim i gradskim putevima na području općine je prohodan od snijega, vrše se proširenja kolovoznih traka i posipanje abrezivnim materijalom, stim da i dalje otežan zbog snijega i leda posebno za putnička vozila, saobraćaj na svim putnim pravacima odvija i dalje po snježnim  i klizavim  kolovozima na kojim se vrši čišćenje. Upozorenje na moguće lavine  snjijega i kamenja na kolovoz duž desne kolovozne trake (uz brinu)mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -8 C , vlažnost zraka 94 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 4 1 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 526 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Januar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda