Dana 27.1.2017. godine u restoranu „Alga“ u Bosanskoj Krupi održana je 4. sjednica Skupštine Planinarskog društva „Grmeč“. U prijatnoj atmosferi i prijateljskom ozračju 29 prisutnih su odlučivali o budućnosti ovog društva u naredne 4 godine. Sjednicom je predsjedavao Samir Mesić- predsjednik Skupštine Društva. U prvom dijelu jednoglasno su usvajani zapisnici, izvještaji iz 2016. i planovi za 2017. godinu. Drugi dio Sjednice je bio rezerviran za izbor novog rukovodstva Društva i to: 11 članova Skupštine, 7 članova Upravnog odbora, 3 člana Nadzornog odbora, 3 člana Suda časti.

U naredne 4 godine o svim bitnim pitanjima u PD „GRMEČ“ odlučivaće:

SKUPŠTINA DRUŠTVA:

 1. 1.Šertović Muho- predsjednik
 2. 2.Dervišević Senija- zamjenica predsjednika
 3. 3.Bobić Emsud
 4. 4.Badnjević Emira
 5. 5.Hasić Senad
 6. 6.Bajrić Ragib
 7. 7.Salihagić Avdaga- Dado
 8. 8.Bobić Sulejman
 9. 9.Bužimkić Emir
 10. 10.Badnjević Mirsad
 11. 11.Gerzić Armansa

UPRAVNI ODBOR:

 1. 1.Kenan Saračević- predsjednik
 2. 2.Šahinović Timka- zamjenica predsjednika
 3. 3.Mušić Ineska
 4. 4.Gerzić Osman
 5. 5.Mesić Enes
 6. 6.Mulalić Kenan
 7. 7.Mušić Mehmed

NADZORNI ODBOR:

 1. 1.Redžić Merdžana
 2. 2.Halkić Latif
 3. 3.Halkić Emira

SUD ČASTI:

 1. 1.Mulalić Elvir
 2. 2.Todorovac Hikmet
 3. 3.Šehić Nasiha

 

Nakon izbora predsjedavanje je nastavio novoizabrani predsjednik Muho Šertović koji se zahvalio na povjerenju, ali i pohvalio dosadašnji rad sad već bivšeg saziva i izrazio nadu da će u narednom mandatu svi novoizabrani pružiti svoj maksimum kako bi Planinarsko društvo „Grmeč“ zauzelo mjesto u lokalnoj zajednici koje zaslužuje. Kenan Saračević, predsjednik UO, se također zahvalio na povjerenju, ali se zahvalio i Mehmedu Mušiću, bivšem predsjedniku Društva na odlično obavljenom poslu u njegovom mandatu. Naglasio je da će se  u svome mandatu zalagati na nastavku markiranja planinarskih staza na području općine Bosanska Krupa, izgradnji planinarske kuće, te novačenju novih članova.

Na kraju je pristupnice potpisalo dvoje novopridošlih članova( kojima želimo dobrodošlicu u svoje redove) tako da ukupan broj članova sa 27.1.2017. iznosi 51.

VEDRO

U okviru diskusije o Budžetu Općine Bosanska Krupa za 2017. godinu, Naša stranka je zatražila utvrđivanje posebnog koda za osnivanje i funkcionisanje općinskog fonda u iznosu od 200 hiljada KM s ciljem razvoja u poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambenoj industriji.

„Smatramo da bi investiranjem u poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambenoj industriji doprinijeli do značajnog razvoja u Bosanskoj Krupi, i u relativno kratkom vremenskom roku značajno smanjili nezaposlenost. Zadaci navedenog općinskog fonda za razvoj u poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambenoj industriji bili bi izrada projekata razvoja mesne industrije i prerade voća i povrća, osiguranje inicijalnih financijskih sredstava te utvrđivanje stanja postojećih kapaciteta, posebno kada je u pitanju  tov junadi, tov jagnjadi, proizvodnja voća i povrća na području Bosanske Krupe“, kazao je vijećnik Naše stranke Izet Sulejmanović.

„Posebno napominjemo da bi se uspostavljanjem ovog fonda u kojem bi u prvoj fazi radila dva agronoma, dobro pripremljenim projektima stekli uslovi za apliciranje za investiciona sredstva prema kantonalnim, federalnim i državnim organima vlasti, kao i EU investicionim fondovima u oblasti poljoprivrede. Mi smo pokrenuli pitanje zaostataka prema poljoprivrednicima u prošloj godini preko Parlamenta Federacije, te smatramo da je Bosanska Krupa nepravedno marginalizirana i nedovoljno uključena u programe poljoprivrednog razvoja. Vjerujem da ćemo u našem nastojanju da popravimo stanje dobiti podršku i drugih vijećnika“, zaključio je Sulejmanović.

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 388 gostiju i jedan član

Kalendar

« Februar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda