Sutra od devet sati ujutro održava se 33. sjednica Vlade USK na čijem dnevnom redu se pored ostalog nalazi Prijedlog Zakona o turizmu. Podsjećamo, Nacrt Zakona je bio u javnoj raspravi po općinama USK. 

 

Turizam

 

Načelnici 60 općina uključenih u projekt PRO-Budućnost ,medju kojima i načelnik općine Bos.Krupa Armin Halitović okupili su se danas u Sarajevu na skupu na kojem će im biti predstavljena Platforma za mir. PRO-Budućnost je projekt Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) čiji je cilj izgradnja pomirenja i povjerenja među građanima svih etničkih grupa u BiH, a koji se temelji na pretpostavci da izgradnja trajnog mira počinje otvaranjem iskrenog dijaloga te razumijevanjem druge strane.Sudionicima skupa u glavnom gradu BiH obratit će se ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack, ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, načelnici općina koje sudjeluju u projektu PRO-Budućnost od samog početka i direktorica projekta PRO-Budućnost Majda Behrem-Stojanov, te stručni saradnik na projektu prof.dr. Nerzuk Ćurak. Platforma za mir će, nakon planiranog usvajanja u Vijeću ministara BiH i Parlamentarnoj skupštini BiH (PSBiH), biti podrška građanima i vlastima BiH u procesu izgradnje trajnog mira u zemlji, te poslati poruku regionu i međunarodnoj javnosti da u BiH postoji nedvosmislena podrška izgradnji trajnog, stabilnog i održivog mira, unatoč povremeno zaoštrenoj retorici i odnosima u zemlji.Promociju Platforme za mir, te njeno upućivanje u parlamentarnu proceduru podržalo je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, te parlamentarci PSBiH.Projekt implementiraju Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

FENA

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 381 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda