Četrdeset i druga sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa započela je  informacijom da je vijećnica Daira Zjakić izišla iz Kluba SDP-a i od danas će djelovati kao nezavisna vijećnica te da je formiran   Klub  nezavisnih vijećnika u kome su Suljo Suljić i Sulejman Bešić.

 Na Izvod iz zapisnika  sa predhodne sjednice je jedine primjedbe imala  vijećnica Marija Krupić medjutim sa  jednim glasom „za“, tri suzdržana i 18 glasova protiv ,primjedbe su odbijene.

 Na  predloženi Dnevni red  dopunu je imao načelnik općine Bosanska Krupa a radi se o Prijedlogu pravilnika za raspodjelu sredstava iz granta za poljoprivredu  za 2015. godinu dok je viječnica Marija Krupić tražila da se u Dnevni red  uvrsti tačka „ Pokretanje odgovornosti za neizdavanje vijećničkih legitimacija“. Nakon  toga na zahtjev  Kluba SDA a potom i novoformiranog Kluba  nezavisnih vjećnika date su  dvije desetominutne  pauze nakon kojih je predsjednik Kluba nezavisnih viječnika  Suljo Suljić  tražio da se  ponovo sastane kolegij u novom sastavu kako bi razgovarali o ponudjenom  dnevnom redu. Predjedavajući OV tumačeći poslovnik utvrdio je samo da se može radi konsultacija sazvati  postojeći kolegij i to je i učinio. Nakon zasjedanja kolegija načelnik općine  je povukao dvije tačke a  odlučeno je da se povuče i tačkea dnevnog reda  koja je tretirala raspisivanje konkursa za tri nova člana Općineke izborne komisije  .Dopuna općinskog načelnika je usvojena dok  dopuna vijećnice Marije Krupić  nije imala dovoljnu većinu. Nakon toga se glasalo o kompletnom Dnevnom redu koji nije usvojen jer je i poslije pojedinačnog glasanja za bilo  11 glasova, 9 je bilo suzdržanih  i jedan glas protiv. Pošto se nisu stekli uslovi za održavanje sjednice predsjedavajući je završio 42. sjednicu i obavjestio vjećnike da će  o održavanju  naredne biti blagovremeno obavješteni.

 

 

Ademir Mesić

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 539 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Januar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda