ODRŽANA 4.REGIONALNA SMOTRA FOLKLORA

4.Regionalna smotra folklornog stvaralaštva Bosanska Krupa 2012, održana je i svečano propraćena sa mnogobrojnim posjetiocima. Ove godine, učešće na smotri je uzelo šest KUD iz regije, od kojih su domaćin KUD Grmeč, zatim Elizabeta iz Županije Varaždinske, Mladost iz Bosanske Otoke, Virovitica iz Virovitice Hrvatska, Napredak iz Hrvatske, te Češka beseda općine Lipovljani. Prije početka smotre, učesnici su prošetali gradom i na Trgu Alije Izetbegovića, na postavljenim štandovima vršili turističku prezentaciju gradova iz kojih dolaze.

Pokrovitelj 4. Regionalne smotre folklora je Federalno ministarstvo okoliša i turizma, te općinski načelnik Armin Halitović, koji se na samom početku smotre obratio prisutnima, a učesnicima smotre poželio dobrodošlicu u Bosanskoj Krupi, te lijepo druženje. KUD Grmeč je organizator cjelokupne smotre. Predsjednik KUD Grmeč, Dževad Grošić:

„Puna sala sve govori. Očekivali smo ovako nešto i doživjeli smo to. Hvala prijateljima iz Hrvatske koji su na dostojanstven način prikazali ono što oni njeguju u Hrvatskoj.“

Smotru je otvorio domaćin svojim nastupom, a nakon njih nizala se se KUD i sa izvornim i stilizovanim koreografijama, opravdala očekivanja publike.

„Dolazimo iz KUD Elizabeta Hrvatska, naša nošnja je poznata po šlingi. Zadovoljni smo i svojim nastupom ali i nastupom drugih KUD. Bosanska Krupa nam se jako svidjela, i veliko nam je zadovoljstvo što su nas pozvali da učestvujemo na ovoj smotri.“

Veliki broj naših sugrađana koji su propratili nastupe svih KUD je dokaz kako se tradicija još uvijek njeguje i ne zaboravlja. A kako sam načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitović i predsjednik KUD Grmeč Dževad Grošić rekoše, do godine se ponovo vidimo na Petoj jubilarnoj Regionalnoj smotri folklora u Bosanskoj Krupi.

Enisa B.

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 356 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Januar 2014 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda