Povodom godišnjice otvaranja renovirane katoličke crkve koja nosi ime Blažene djevice Marije i blagdana Imena Marijinog, služena misa kojoj su prisutvovali katolički vjernici sa područja bosanskokrupske općine, te župnici iz prijedorske i bihaćke župe.

Katolička crkva u Bosanskoj Krupi bila je tokom agresije potpuno uništena, a obnovljena je donacijama dobrih ljudi sa područja ove općine svih nacionalnosti, sredstvima Općine Bosanska Krupa i raznih humanitarnih udruženja iz Francuske i BiH. Prema podacima iz historijskih udžbenika, to je i najstariji vjerski objekt na području bosanskokrupske općine.

Svečanu misu predvodio je novi bihaćki župnik fra Božidar Blažević.

Katolička zajednica u Bosanskoj Krupi broji desetak porodica od kojih se većina prilikom vjerskih praznika odaziva na pozive župnika iz Bihaća ili Prijedora za učešće u misama. Na dan kada je obnovljena bosanskokrupska katolička crkva, misa se služi i u Bosanskoj Krupi.

 

 

Bosanska Krupa: Septembarski dani slobode 2012

 

 

17. septembra 1995. godine, borci i starješine 511. slavne, 505. viteške i 503. slavne u sadejstvu sa drugim jedinicama 5. korpusa oslobodile su Bosansku Krupu. Taj dan, osim što se slavi kao Dan oslobođenja, slavi se i kao Dan općine Bosanska Krupa.

I ove će se godine, osim svečane sjednice OV Bosanska Krupa, upriličiti bogat kulturno-zabavni program.

 

Subota, 15. 9. 2012. godine

 

19:30h – Premijera filma „Meliha“, autora Huseina Osmanagića (Velika sala Doma kulture u Bosanskoj Krupi)

 

Nedjelja, 16. 9. 2012. godine

 

10:30h – 6. biciklistički maraton"Stazama 511.slavne"  u organizaciji KES "URBAN-X" (polazak s Trga Alije Izetbegovića u Bosanskoj Krupi)

20.00h - Promocija romana "Knjiga o Uni" autora Faruka Šehića ovogodišnjeg dobitnika nagrade Meša Selimović.

 

Ponedjeljak, 17. 9. 2012. godine

 

09:00h – Obilazak spomen-obilježja i šehitluka u Bosanskoj Krupi, Bosanskoj Otoci, Pištalinama i Jezerskom

 

12:00h – Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa

 

16:30h – Svečano otvaranje fiskulturne sale u Mješovitoj srednjoj školi „Safet Krupić“ u Bosanskoj Krupi

 

 

Pozivaju se i ovim putem svi građani Bosanske Krupe, uvaženi gosti iz drugih gradova BiH, ali i susjednih država da prisustvuju ili učestvuju u obilježavanju 17. godišnjice oslobađanja Bosanske Krupe, te na taj način daju svoj doprinos. Uz bogat kulturno-zabavni i sportski program, prisjetit ćemo se najtežih i najslavnijih vremena ovog kraja.

 

 

 

KABINET NAČELNIKA OPĆINE BOSANSKA KRUPA

14. 9. 2012. god.

 

 

 

Izvještaj za period od 13.09.2012.godod 07,00h, do 14.09.2012.goddo 07,00h. Operativni centar civilne zaštite je prikupio i obradio informacije o pojavama i događajima u Općini Bosanska Krupa

 Policijska stanicaBos.Krupa obavještava da je u proteklom periodu zabilježila sljedeće:

U11,25 sati, Otoka, ul.Otočkih heroja, SN – udar ter.mot.vozila u parkirano ter.mot.vozilo. Nastala mat.šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na jedno lice. U 12,30 sati, Trg A.Izetbegovića, SN – udar put.mot.vozila u pješaka koji je zadobio LTP. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na jedno lice. U20,00 sati, Bos.Krupa, dojava KD-prevara od strane jednog lica prema drugom licu. Uviđaj izvršen.  Izvještaj Kant.tužilaštvu na jedno lice.  

 Vatrogasna jedinica  Bos.Krupa  izvještava  da  nije  imala  intervencija  niti  dojava o požaru u proteklom periodu na području općine Bos.Krupa. Obavljane su samo redovne aktivnosti.    

Hitna služba  Doma zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u  protekla 24 sata  pregledala  2 1 pacijenta, za KB “Dr.I.Ljubijankić” nije bilo upućenih  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.  

 JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka  pitke  vode  u  proteklom periodu  na području općine dobra. Danas od 08-11,00 sati, prekid isporuke vode u ul.Podgrmečka, sanacija kvara na vodovodnoj mreži.   

 Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je dobra. Juče od 17,35-20,20h prekid isporuke el.energije na dalekovodu Jasenica, zbog kvara koji je saniran. Za danas nema planskih prekida isporuke električne energije na području općine.          

Autobusna stanicau Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među- gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su otežani ali bez zastoja,te se saobraćaj na putnim pravcima odvija po mokrim i kliskim kolovozima.   Upozorenje na osipe i odrone kamena u većem broju na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa, kanjon rijeke Une, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja. 

 

    Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa, jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 9,0 C, vlažnost zraka 95,0 %, dok je vodostaj rijeke Une sinoć u 00,00 sati  iznosio 28,6 cm (NV) – u znatnom je porastu (za 17cm u protekla 24 sata).

 

                                                                                                                                     O p e r a t i v n i   c e n t a r

                                                                                                                                     c i v i l n e   z a š t i t e

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 368 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Januar 2014 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda