Povodom 17.septembra Dana općine Bosanska Krupa  poseban dogadjaj  biće promocija najboljeg romana u regionu za 2011.godinu .

Roman „Knjiga  o Uni“ predstavit će autor Faruk Šehić dobitnik prestižne nagarade Meša Selimović za najbolje književno ostvarenje na prostorima Srbije, Hrvatske, Crne gore i Bosne i Hercegovine u predhodnoj godini te dobitnik ovogodišnjeg priznanja Općinskog vijeća „Oslobodilac Bosanske Krupe“ apromotori će biti Mile Stojić i Ahmet Burić

Promocija romana“  Knjiga o Uni“ biće upriličen u velikoj Sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi u nedjelju 16.septembra od 20 sati.

Pozivaju se svi ljubitelji pisane riječi Faruka Šehića, njegovi saborci i prijatelji  sa obala Une i svi ostali gradjani bosanskokrupske i susjednih oopćina  da prisustvuju ovom nesvakidašnjem kulturnom dogadjaju u našem gradu.

Nedjelja  16.septembar od 20.00 sati, promocija romana  „Knjiga  o Uni“ Faruka Šehića

Generalni pokrovitelj promocija Općina Bosanska Krupa i općinski načelnik Armin Halitović

Medijski pokrovitelj Radio Bosanska Krupa.

 

 

Prije nešto više od dva mjeseca u Bosanskoj Krupi je počela je rekonstrukcija i proširenje sportske dvorane Mješovite srednje škole. Projekat je pokrenut na inicijativu uposlenih u ovoj školi, Vjeća roditelja i sportskih klubova koji koriste ovu dvoranu. Ideju je prihvatio općinski načelnik Armin Halitović  i uz saglasnost Općinskog vijeća odobrio neophodna  sredstva.Ovaj projekat specifičan je po tome što su sve radove izveli uposlenici i učenici Mješovite srednje škole „Safet Krupić“.Gradilište ovog objekta obišao je općinski načelnik Armin Halitovići i  prilikom obilaska izrazio zadovoljstvo sa onim što je uradjeno za nešto više od  30.000 konvertibilnih maraka koliko je općina izdvojila za ovaj projekat.Rekao je da je na ovom projektu odlično napravljen spoj izmedju škole, lokalne zajednice,sportskih klubova ,roditelja i učenika i sve je rezultiralo jednim lijepim prostorom kakav do sada nije postojao u Bosanskoj Krupi.

Tokom rekonstrukcije potpuno su sanirani mokri čvor  i svlačionice, zamjenjen parket u dvorani ,izgradjene tribine za oko 200 gledalaca, rekonstruisano centralno grijanje i uradjen novi razglas i spravarnica. U sklopu aktivnosti na rekonstrukciji sportske dvorane Vijeće roditelja je sopstvenim snagama rekonstrisalo i jednu učionicu unutar škole.Hikmet Todorovac koji je predsjedbik Vijeća roditelja MSŠ“Safet Krupić“ ali i kordinator svih radova zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli rekonstrukciju sportske dvorane te rekao da se na ovakav način  zajedno sa lokalnom zajednicom znatno može unaprijediti kvalitet obavljanja nastave i svih drugih školskih i vanškolskih aktivnosti.

Svečanost otvaranja ovog školskog sportskog objekta zakazana je za 17.septembar kada se u Bosanskoj Krupi obilježava Dan općine . Za tu priliku biće organizovane revijalne utakmice u košarci izmedju veterana KK“Bratsva“ i profesora tjelesnog odgoja , zatim u odbojci  izmedju muške i ženske ekipe OK“Una“ a svečanost otvaranja uveličat će i karatisti svojim karate prikazom.

Ademir Mesić

 

Izvještaj za period od 10.09.2012.godod 07,00h, do 11.09.2012.goddo 07,00h. Operativni centar civilne zaštite je prikupio i obradio informacije o pojavama i događajima u Općini Bosanska Krupa.

 Policijska stanicaBos.Krupa obavještava da je u proteklom periodu zabilježila sljedeće:

14,20 sati, ul.Branilaca grada, dojava KD-teška krađa od strane jednog lica koje je provalilo u prostoriju por.kuće i otuđilo određenu količinu novca. Uviđaj izvršen. Lice lišeno slobode i zadržano. Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu na 1 lice. U 15,15 sati, ul.Radnička, narušen JRiM od 3 lica naročito drsko ponašanje, fizički napad i točenje alkohola pijanim licima. Prekršajni nalog na 3 lica. U 19,05 sati, mag.put M-14, ul.Unska, KD-nelegalno posjedovanje opojnih droga od strane jednog lica kod kojeg je pronadjena određena količina materije koja asocira na heroin. Lice lišeno slobode i zadržano. Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu na jedno lice.         

 

 Vatrogasna jedinica  Bos.Krupa  izvještava  da  nije  imala  intervencija  niti  dojava o požaru u proteklom periodu na području općine Bos.Krupa. Obavljane su samo redovne aktivnosti.    

 

 Hitna služba  Doma zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u  protekla 24 sata  pregledala  3 2 pacijenta, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno2 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.  

 

      JKP “10. Juli” Bos.Krupasaopštava da je isporuka pitke vode u proteklom periodu na području općine dobra. Danas od 07-15,00 sati, prekid isporuke vode u MZ Otoka, ul.Čaršija, planski radovi na vodovodnoj mreži.

 

   Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je dobra. Za danas nema planskih prekida isporuke električne energije na području općine.    

 

   Autobusna stanicau Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među- gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri bez zastoja,te se saobraćaj na putnim pravcima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na osipe i odrone kamena na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa, kanjon rijeke Une, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja. 

 

   Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa, jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 12,0 C, vlažnost zraka 89,0%, dok je vodostaj rijeke Une sinoć u 00,00 sati  iznosio 12,2 cm (NV) – u stanju mirovanja.

 

                                                                                                                                                         O p e r a t i v n i   c e n t a r

                                                                                                                                                            c i v i l n e   z a š t i t e

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 468 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juni 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda