Završeni su svi radovi na prekrivanju Prve osnovne škole u Bosanskoj Krupi.Ovaj posao vrijedan nešto više od 36.000 maraka finansiran je sredstvima koje je Općina Bosanska Krupa dobila od Vlade USK za sanaciju šteta prouzrokovanih velikim nevremenom u avgustu prošle godine.Umjesto kancerogenog azbestnog pokrova u vidu salonitnih ploča sada je na Prvoj osnovnoj školi limeni pokrov . Paralelno sa postavljanjem krova uradjen je i potpuno nov sistem za odvodnju oborinskih voda.Radove na prekrivanju Prve osnovne škole u ugovorenom roku izvršila je domaća firma“Samd –Gradjenje“.

Na dan Svih svetih ,1.novembar prilikom vršenja redovne patrolne službe, patrola Policijske stanice Bosanska Krupa je obilaskom vjerskog objekta „Katolička crkva“ koja se nalazi na Trgu Alije Izetbegovića, uočila da sa lijeve bočne strane objekta kao i krova sa zadnje strane objekta nedostaje određena količina bakarnog oluka i slivnika za vodu. Operativnim radom policijski službenici su za samo nekoliko dana uspjeli razotkriti organizovanu grupu koja je izvršila kradju bakrenih oluka ali i n jihove pomagače koji su učestvovali u prikrivanju krivičnog djela.Iz Policiske stanice Bosanska Krupa od komandira stanice smo saznali da su protiv lica B.N iz Bosanske Krupe rodjenog 1983.godine, K.I. iz Prijedora ,rodjenog 1978.godine i A.S. iz Bosanske Krupe rodjenog 1981.godine podnešene krivične prijave za „tešku kradju“ dok je protiv M.F. iz Bosanske Krupe rodjenog 1971.godine podnešena krivična projava za „prikrivanje krivičnog djela“. Ukradeni bakreni djelovi završili su u preduzeću za otkup sirovina u Prijedoru gdje su prije rasvjetljavanja ovog krivičnog djela izrezani u sitnije komade .Ovaj predmet predat je kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje a zastupniku oštećene strane preporučen je parnični postupak za nadoknadu nastale štete.

Ademir Mesić

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 588 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda