Načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitović razgovarao je sa predstavnicima Udruženja penzinera u Bosanskoj Krupi. Glavnina razgovora odnosila se na trenutnu situaciju u ovom udruženju i aktivnostima kojima se bavi Udruženje penzionera u Bosanskoj Krupi.

Udruženje penzionera u Bosanskoj Krupi u proteklih deset mjeseci svojim članovima podjelilo je više od 30.000 konvertibilnih maraka a novčanu pomoć za nabavku lijekova,liječenje ,socijalna davanja i smrtne slučajeve primilo je više od 300 članova ovog udruženja.Vlastitim sredstvima finansirano je dvije trećine ovih davanja a oko 10 000 konvertibilnih maraka obezbjedila je Općine Bosanska Krupa i Vlada Unsko sanskog kantona. Sve ovo se moglo čuti iz izlaganja Hasana Patkovića predsjednika Udruženja penzionera u Bosanskoj Krupi koji je iskoristio ovu priliku da se zahvali svima koji su pomogli njihov rad.Inače Udruženje penzionera u Bosanskoj Krupi od prošle godine ima svoj kod u Budžetu Općine Bosanska Krupa i do sada su uključujući socijalna davanja, sanaciju centralniog grijanja u prostorijama Kluba penzionera i budžetsku podršku za rad Udruženja dobili više od 10 000 konvertibilnih maraka.

Načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitović je u razgovoru sa penzionerima rekao da je zahvaljujući dobroj situaciju u općinskom Budžetu i projekcijama Budžeta za 2012 godinu čiji bi nacrt trebao biti predstavljen na slijedećoj sjednici Općinskog vijeća za penzinere predvidjeno još više sredstava koja bi se upotrijebila za rad Usdruženja i socijalno zbrinjavanje najugroženijih članova.On je izrazuio spremnost da pomogne u ponovnom pokretanju rada Kluba penzionera koji trenutno služi samo kao okupljalište i mjseto za razgovor penzionera dok ugostiteljske usluge zbog nemogućnosti registracije se odskora ne pružaju.Izrazio je i razumjevanje za težak položaj penzionera ali i očekivanja da se njihov položaj popravi već u slijedećoj budžetskoj godini. Penzioneri su na kraju načelniku općine Bosanska Krupa izrazili punu podršku za aktivnosti koje se vode na uspostavi Poslovne zone“Pilana“ jer su prema njihovim rječima svjesni da jedino razvojem industrije i novim zapošljavanjem može svima biti bolje.

 

Ademir Mesić

 

„Vi pitate načelnik općine odgovara „ je emisija u kojoj načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitović u prvom dijelu govori o najznačajnijim aktivnostima u Općini Bosanska Krupa u periodu izmedju dvije emisije a u u drugom dijelu odgovara na pitanja slušalaca Radija Bosanska Krupa.

Pitanja za emisiju „Vi piitate ,načelnik općine odgovara“ možete slati putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , na fax br 037 471 111 ili putem kontak forme na stranici www.radiobk.net.

Vaša pitanja za emisiju „Vi pitate načelnik općine odgovara“ primaju se do srijede, 9.novembra do 12 sati.

Vi pitate ,načelnik općine odgovara,samo u programu Radija Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 602 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Novembar 2011 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda