Osiguravajuća kuća Grawe osiguranje d.d. Sarajevo donirala je građevinski materijal za nastavak izgradnje podrućnog odjeljenjau Pištalinama koje pripada Prvoj osnovnoj školi u Bosanskoj Krupi.Na taj način su podržali akciju „Cigla po cigla, škola“ koju su putem globalne društvene mreže Facebook pokrenuli mještani Pištalina.

Na inicijativu mještana Pištalina započeta je gradnja nove zgrade škole još prije pet godina i do sada je realizirana Iprva faza tokom koje su uradjeni zemljani radovi i salivena ploča sa koje bi trebala otpočeti gradnja modernog školskog objekta.U medjuvremenu formiran je gradjevinski odbor koji se pored pribavljanja potrebne dokumentacije bavi i animiranjem javnosti za pomoć u izgradnji škole .Tahir Nuhić,predsjednik gradjevinskog odbora ovom prilikom je rekao da se još uvijek radi na kompletiranju dokumentacije za izdavanje gradjevisnke dozvole i da je sada predmet u Vladi USK koja bi vrlo brzo trebala odobriti pretvorbu poljoprivrednog u gradjevinsko zemljište.

Pokretanjem akcije „Cigla po cigla, škola“ mještani Pištalina su planirali skupiti što veću količinu materijala potrebnog za izgradnju nove školske zgrade a prikupljenim novčanim sredstvima pomoglo bi finansiranju radova koji se trebaju obaviti.za njihovu akciju čulo se i do sarajeva pa je ova renomirana osiguravajuća kuća u sklopu svojih redovnih donatorskih aktivnosti odlučili da doniraju gradjevinski materijal:„Svako dijete zaslužuje da ide u školu koja zadovoljava normalne uslove za odvijanje nastave. Grawe osiguranje, stavljajući dobrobit djece na prvo mjesto, je odlučilo uručiti donaciju građevinskog materijala kako bi što prije djeca dobila normalne prostorije za pohađanje nastave. Drago nam je da je pomoć usmjerena tamo gdje je stvarno potrebna“, kazao je direktor prodaje Grawe osiguranja d.d. Sarajevo Fikret Hodžić.

Donacijom u gradjevinskom materijalu izuzetno je bila zadovoljna i direktorica Prve osnovne škole Selma Halkić koja je kazala da je raduje što je sve veći broj onih koji se odlučuju pomoći ovaj projekata.Zahvaljujući se za donaciju direktoru GRAWE osiguranja pozvala je i druge koji mogu pomoći da olakšaju izgradnju ove škole a naglasila je da će se u akciju jednodnevnom zaradom uključiti i svi uposlenici Prve osnovne škole iz Bosanske KrupaInače a akcija je pokrenuta i medju učenicima ove škole gdje je planirano da svaki od učenika kupi po jednu ciglu za novu školu u Pištalinama. Naravno sve aktivnosti se rade u dogovoru sa resornim ministarstvom,Vladom Unsko sanskog kantona i općinom Bosanska Krupa koji su već za slijedeću budžetsku godinu obećali obezbjediti značajan dio srdstava od ukupno potrebnih 600.000 maraka za završetak ovog objekta.

Ademir Mesić

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 543 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda