Iz naselja Varmazi i Kadići u Osnovnu školu Otoka u Bosanskoj Otoci svakodnevno putuje 45 učenika. Mada su njihove kuće udakljene više od 5 kilometara od škole ministartvo obrazovanja nije nikad finansiralo njihov prevoz jer putna komunikacija nije bila uslovna za saobraćanje autobusa. Pošto su mještania ovog dijela bosanskokrupske općine uz nesebičnu pomoć općinskog načelnika Armina Halitovića popravili put i načinili ga uslovnim za saobraćaj stvorili su se i uslovi za prevoz djaka. Ministarstvo obrazovanja USK nije imalo u planu za 2011.godinu ovu relaciju pa se menadžment škole za pomoć obratio općinskom načelniku Arminu Halitoviću .Općinski načelnik je u vrlo kratkom vremenu odgovorio na ovaj zahtjev te obezbijedio 2.500 km za plaćanje prevoza učenicima do kraja ove kalendarske godine a danas je potpisan ugovor sa odabranim prevoznikom.Pored općinskog načelnika i predstavnika odabrane prevozničke firme potpisivanju ugovora prisustvovala je i direktorica Osnovne škole Ortoka Daira Zjakić koja se u ime učenika zahvalila općinskom načelniku na brzoj intervenciji te izrazila nadu da će već u slijedećoj godini Ministarstvo obrazovanje USK preuzeti finansiranje prevoza i ovih učenika jer je konačno osigurana uslovna putna komunikacija.

 

 

Ademir Mesić

 

Ovih dana mogla se čuti vijest da će početi isplata potraživanja radnika ŠIP Una koji imaju pravosnažna sudska rješenja za naplatu duga od svoje bivše firme. Da je ta informacija tačna potvrdio nam je u telefonskom razgovoru stečajni upravitelj Nijaz Dervišić. On je rekao da bi novac kod većine radnika ŠIP Una na njihovim računima trebao biti već do kraja sedmice. Danas smo provjerili dali je stečajni upravitelj održao obećanje i utvdili da je u KIB Banci već počela isplata za 81 radnika ,u Raiffeisen banci su stigli spiskovi za nešto više od 80 radnika ali će isplata najvjerovatnije početi u ponedjeljak dok u Unicredit banci nismo uspjeli saznati broj radnika ali zato smo saznali da se i kod njih već danas mogu dići uplaćena sredstva .Vrlo mali broj radnika nije ažurirao svoje tekuće račune pa će oni na isplatu morati čekati nekoliko dana , dok ne urade taj dio posla. Svoja potraživanja ima više od 300 radnika kojima će biti isplaćeo više od jedan milion i 250 hiljada maraka. Preduzeće ŠIP“Una „ u stečaju kupila je Općina Bosanska Krupa u partnerstvu sa još osam firmi

Ademir Mesić

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 448 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda