NNogometaši juniorske i kadetske ekipe NK“Bratsva“ iz Bosanske Krupe prema izjavi Emira Halitovića ,člana Uprave NK Bratstva zaduženog za praćenje rada omladinskih selekcija dana 30.10.2011 juniori i kadeti Bratstva su trebali odgirati prvenstvenu utakmicu sa svojim vršnjacima iz ekipe Krajine  u Cazinu. Utakmice su se trebale igrati u okviru Kvalitetne nogometne lige  grupa Zapad  međutim sva prica o kvaliteti te lige je taj dan  pala u vodu. Prema Halitovićevim riječima sam pocetak kadetske utakmice apsolutno je bilo neregularan .Uprava  Krajine i nije postupila po propisima  da bi se utakmice mogle igrati. Prvo bio je prisutan samo jedan sudija , delegata uopšte nije bilo a ono što zavisi direktno od Krajine je da nije  bilo policijskog obezbjedjenja, nije bilo sanitetskog vzila, redarska sluzba takodje nije postojala i sve su to detalji zbog koji utakmica nije trebala  biti odigrana. Na obecanje domacina da ce sve biti obezbjeđeno tokom poluvremena  , prema riječima Emira Halitovića , kadeti Bratstva su započeli svoju utakmicu  a do poluvrena kadetske utakmice nista nije ostvareno odlucili smo da ne igramo.Međutim na pritisak i nagovaranje kadeti Bratsva su istrčali na teren i u drugom poluvremenu.Rezultat ekipi Bratstva u ovakvim okolnostima nije bio bitan  a drugo poluvrijeme se igralo jer su to željeli mladi nogometaši.

 


Na utaknici juniora ponovno ista slika .Utakmica je nekako i bila normalna do trenutka  kad je Bratsvo povelo a od tad krece veoma ostra i prljeva igra od strane  domacina. Kako kaže Halitović,  sudija bnije sudio gotovo ništa i  na sve nacine je pokusao da isprovocira mlade  igrace Bratstva i u tome  je u velikoj mjeri i uspio. Poslije jedne nerazumne odluke došlo je do gužve  a potom i ulijetanja  gledalaca u stadion gdje su gledaoci poceli da tucu i vređaju djecu iz NK“Bratsvo“.Takva atmosfera na kojoj stariji ljudi ganjaju mlade nogometaše Bratsva kako bi im nanijeli povrede  nezapamćena je na utakmicama omladinskih kategorija a ličila je na situaciju kada su navijači Zrinjskog u Mostaru napali nogometaše Sarajeva . Nogometni klub Bratstvo je razočaran ponašanjem  rukovodstva Krajne i igrača ovog kluba  koji su pod svaku cijenu pa i pomoću  sile poksali pobjediti Bratstvo ali u tome nisu uspjeli. Halitović na kraju zaključuje da su utakmice igrane u potpuno neregularnim uslovima i da je do napada publike na mlade nogometaše Bratsva došlo zbog propusta organizatora te će zbog toga uložiti žalbu ali i obavjestiti  sve organe NS BIH i NS F BiH. 

Još  17.oktobra na Yu Tube je objavljen snimak  snimljenn u Policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi na kojem se vidi ispitivanje  osobe koja je privedena u ovu Policijsku stanicu. Zahvaljujući  web portalu Krupljani .ba (http://www.krupljani.ba/vijesti-iz-bosanske-krupe/36-vijesti/9033-VIDEO-Da-li-je-ovo-normalan-rad-na%C5%A1e-Policije)  za njegov sadržaj saznao je veći broj gradjana  koji su prema ostavljenim komentarima na ovoj portalu  jednostavno zapanjeni  postupanjem Policije prema licu K.E.   koje je , kako kažu, osoba sa posebnim potrebama . Na snimku se kako smo saznali iz razgovora sa komandirom  Policijske stanice Bosanska Krupa radi o ispitivanju lica K.E.  koje je privedeno zbog  uznemiravanja rukovodećih osoba u Centru za socijalni rad Bosanska Krupa. .  Komandir PS Bosanska Krupa  tokom ovog razgovora  osudio postupak policijskih službenika koji su snimali i znali da se snima ovaj video klip  i pokrenuo internu istragu o čijem će toku redovno informisati javnost.

Ademir Mesić

 

Halkić ima 17 godina, igra centarafora i visok je 192 centimetra.

jasmin_halkic_london_city

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Širom planete rasuti su naši talenti, naravno ni daleka Kanada nije izuzetak. Naime radi se o krupljaninu Jasminu Halkiću. Halkić je 17-godišnjak i najmlađi je kanadski fudbaler u Premier ligi,a ujedno i najmlađi profesionalni igrač u historiji London City-a.

Pregled igre

-Od četvrte godine družim se loptom, prošao sam sve mlađe selekcije u državi Ontario u Kanadi. Boravio sam u raznim ljetnim fudbalskim kampovima, igrao po turnirima i bio član kadetskih ekipa. Naravno, to je imalo veliki uticaj na moju karijeru i već godinama nosim dres prvoligaša London City-a, gdje na poziciji centrafora ne opraštam ni jednom golmanu - govori Jasmin.

jasmin_halkic_london_city2O Halkićevim sposobnostima njegov dugogodišnji trener Gabe Valante je rekao:

- Jasmin je sa svoja 192 centimetra veoma brz, jak, snažan i dominantan u  skok-igri. Svakako kreativan je i posjeduje izniman pregled igre, ima urođen instikt za prostor, stvaranje prilika za napad i postizanje golova. Posjeduje natrposječnu tehniku kontrole i udaranja lopte. U posljednje tri godine uspio se razviti u zrelog igrača, koji može igrati pod pritiskom i jakim tempom. Tih je, miran, disciplovan. Ima samo 17 godina i pred njim je blistava profesionalna fudbalska karijera.

Najmlađi učesnik

Inače, već dvije godine u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore mladi Halkić je nagrađivan kao najmlađi učesnik Svjetskog dvoranskog malonogometnog prvenstva dijaspore BiH.

Trenutno Jasmin o nastavku karijere pregovara s više univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, te sa nekoliko timova iz Evrope i BiH. Prelazak u Evropu bila bi stepenica više u karijeri ovog momka i, naravno, korak bliže ka povratku u domovinu.

(Krupljani.BA)

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 590 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda