U Gradskoj galeriji Bosanska Krupa otvorena izložba dječijih radova

U organizaciji JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ Bosanska Krupa/Gradska galerija i u saradnji Omladinskom bankom Bosanska Krupa, sinoć je u Gradskoj galeriji Bosanska Krupa svečano otvorena izložba dječijih radova.

Izložba dječijih radova predstavlja plod desetomjesečnog rada sa djecom s prostora općine Bosanska Krupa. Riječ je, naime, o radovima nastalim u sklopu likovnih radionica koje se, u organizaciji JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ Bosanska Krupa/Gradska galerija i u saradnji sa Omladinskom bankom Bosanska Krupa, održavaju od januara ove godine. Kako za RBK ističe Ismet Erdić, cilj radionica, ali i same izložbe, jeste aktivno uključivanje djece u kulturni život Bosanske Krupe i kreiranje slobodnog kreativnog prostora u našoj općini koji omogućava ispoljavanje i razvijanje umjetničkih potencijala naših najmlađih sugrađana.

„Mjesečno smo imali po jednu radionicu, različitih karaktera – od upoznavanja sa različitim likovnim tehnikama (tempera, gvaš, akril, ilustracije, strip itd.) do izrade čestitki, razglednica, ali i nakita. Ukupno je izloženo preko 100 dječijih radova, oko 120 ukoliko računamo čestitke, razglednice i nakit. Kako Galerija nije imala više prostora, 20 ilustracija nastalih u sklopu Književnih susreta večeras nisu izložene. U projekt i realizaciju likovnih radionica uključili su se i drugi umjetnici Bosanske Krupe, pogotovo nastavnici likovne kulture koji su u projekt uključili svoje učenike što svjedoči o dobroj suradnji Centra za kulturu i Gradske galerije sa školama na prostoru naše općine što je osnovni korak kako bi se kod djece razvila ljubav prema likovnoj umjetnosti, kulturi i kulturnim ustanovama općenito“, kaže Ismet Erdić.

Projekt je podržan od strane Općine Bosanska Krupa, a u njegovu realizaciju uključila se i Omladinska Banka Bosanska Krupa sa tri projekta kojima je cilj afirmacija likovne umjetnosti na prostoru naše općine.

„Omladinska banka Bosanska Krupa u svom programu podržala je i tri projekta u saradnji sa Gradskom galerijom Bosanska Krupa. Cilj ovih projekata bila je afirmacija likovne umjetnosti na prostoru općine Bosanska Krupa, ali i da se izgradi odlična platforma mladim kreativcima za njihov razvoj. Projekti su pokazali da Bosanska Krupa ima veliki broj mladih kreativaca koji su spremni da rade i iskažu svoje umijeće. Nažalost, nerijetko im ta mogućnost u lokalnoj zajednici nije pružena te se projekti kao ovi ostvaruju kao nužno potrebni“, rekla je Melisa Ćehić, koordinator Omladinske banke Bosanska Krupa.

Izložba je otvorena narednih sedam dana, do 5. novembra, tako da svi zainteresirani mogu da dođu i pogledaju velika djela malih umjetnika.

 

Azra I.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 710 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1459 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa