Stand up show “Đurologija” izvedena sinoć na starogradskoj tvrđavi “Pset”

Branko Đurić Đuro je sinoć po 508. put izveo, kako on sam naziva, anti-stand up show te objasnio publici zašto radi to što radi - da bi dokazao svojoj supruzi da može! I tako već 508. put Đurologija je doteturala do Bosanske Krupe i na platou Starog grada nasmijala brojne Krupljanke i Krupljane.

Red smijeha red stvarnosti, smiksano u jedno, mada Đuro nije išao po redu. Kao i što sam stand up iziskuje, Đuro se dotakao tema života i današnjice, nezadovoljstva i problematika, ali ponajviše onog ljudskog u svima nama, a što je najviše smiješno - mentaliteta našeg naroda koji prepoznatljivo nastavlja da prkosi gravitaciji vremena u kojem živi. Nekima je bilo previše! Tematika, ali i forma stand up-a je još uvijek nepoznanica pa su pojedini i ostali u šoku poslije sinoćnje večeri.

Đuro, kao fenomenalni glumac, koketni improvizator na sceni, sa vibracijom i konekcijom s publikom, u fantastičnom ambijentu Starog grada, s publikom željnim smijeha, druženja i slobode, nakon dva sata životnih nezadovoljstava i naše svakodnevice, kroz Đurine oči, kao furija nestao s bine i kazali bi smo možda, u svom stilu otišao u neku drugu dimenziju Đurologije - iz stvarnosti u stvarnost, bez svjetala reflektora i dasaka koje život znače.

Elma V.

Zadnji put promjenjen petak, 23 Juli 2021 12:24
Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2246 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa