Otvorena likovna kolonija za mlade „Mostovi budućnosti“

Da je umjetnost simbolično most između stvarnosti i snova, razonoda za dušu, a ljepota za oči, pokazuje i Likovna kolonija za mlade „Most budućnosti“, koja je prvi put organizirana u Bosanskoj Krupi.

Gradska galerija odnosno JU“Centar za kulturu,obrazovanje i informisanje“ i ovaj put je postalo jezgro umjetnosti, ljepote i mladosti, a gosti koji su ovog puta došli iz Bihaća i Banja Luke, s domaćinima iz Bosanske Krupe, ocrtale i ovjekovječili ljepote naše Bosanske Krupe.

Tri dana će ova likovna kolonija da spaja umjetnost, mladost i talenat, sigurno i neko novo prijateljstvo, ali možda i nekog budućeg akademskog slikara, koji će u svom ateljeu, imati i sjećanje na ovu koloniju, ali i na Bosansku Krupu.

Otvor kolonije je upriličen u Gradskog galeriji, a potom su se učenici uputili na gradski kej, gdje su počeli oslikavati prve motive, a tokom naredna dva dana slikati će na različitim lokacijama u Bosanskoj Krupi, a sve te likovne uratke ćemo moći vidjeti u nedjelju, na izložbi koja će biti upriličena samo za ove mlade umjetnike.

Umjetnst je oduvijek bila most medju ljudima, a ova likovna kolonija, simboličnim nazivom ‘Mostovi budućnosti’ obećava stabilne temelje koji prevazilaze sve prepreke i probleme današnjice. Jer umjetnost to može.

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 673 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2000 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa