Paspartu radionice za mlade umjetnike Bosanske Krupe

Projekt kojeg je započeo i realizira JU ‘Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje’, još uvijek je u punom jeku te je na današnjoj radionici, preko 25 učesnika, pravljenjem okvira, tehnikom paspartu, uređivalo svoje radove koje su naslikali proteklih radionica, gdje su zaokružili ciklus stvaranja i rada na svojim vlastitim djelima.

Kustos Gradske galerije Ismet Erdić nije krio zadovoljstvo ovim projektom i odazivom, a ponajviše mladim talentima koji su se iskristalizirali kroz ove radionice. Ističe da se imamo čime pohvaliti, a kreativnost ovih omladinaca će se tek klesati kroz razne aktivnosti koje ima u planu i narednih mjeseci.

Izložba radova će uskoro biti na raspolaganju svim našim sugrađanima , gdje će se izložiti radovi preko četrdeset učesnika radionica koje je realizirala Gradska galerija Bosanska Krupa.Ovim projektom se pokušava, osim umjetničke edukacije, druženja i zabave, održati i onaj najvažniji cilj, koji se ogleda u usađivanju ljubavi prema umjetnosti kod mladih ljudi i budućnosti ove grane umjetnosti u Bosanskoj Krupi.


Elma Velić

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 3140 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa