Naredne sedmice počinju radovi na sanaciji sanitarnog čvora u Prvoj osnovnoj školi

Općinski načelnik Armin Halitović i direktor zeničke firme „Braća Karić“ Enes Karić potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na sanaciji sanitarnog čvora u Prvoj osnovnoj školi vrijedan 36.144,81 KM. Završetak ovoga projekta koji finansiraju Republika Bugarska i Općina Bosanska Krupa u značajnoj mjeri će poboljšati uslove boravka brojnih učenika i uposlenika u školskom objektu.

Sanitarne prostorije u Prvoj osnovnoj školi su već duži vremenski period u izrazito lošem stanju. Problem je to za brojne učenike, uposlenike škole, ali i za korisnike fiskulturne sale. Uskoro će sve postati dio prošlosti zahvaljući saradnji Ministarstva vanjskih poslova Republike Bugarske i Općine Bosanska Krupa, čiji su zastupnici polovinom decembra prošle godine potpisali sporazum o dodjeli nepovratne finansijske pomoći.

Vrijednost projekta, odnosno sanacije ili izgradnje pet sanitarnih grupa od kojih je jedna za osobe sa poteškoćama u razvoju, iznosi 36.144,81 KM od čega će Republika Bugarska osigurati devedeset pet posto, a ostatak Općina Bosanska Krupa.

„Ovo je vrlo značajan projekt koji realizujemo u saradnji sa Općinom Bosanska Krupa. Prva osnovna škola je jedna od najstarijih na prostoru lokalne zajednice, '59. godište, neophodno je mijenjati sanitarne čvorove što će doprinijeti uslovima boravka, higijene, zdravlja uposlenika kojih ima 60 i učenika kojih je preko 500“, kaže direktor Prve osnovne škole Amir Velić.

Građevinsko-zanatski radovi na sanaciji sanitarnih prostorija, kako je rečeno prilikom obilaska školskog objekta, počinju već u narednoj sedmici. Za devedeset dana od dana uvođenja u posao sve mora biti završeno, što znači da će Prva osnovna škola kada govorimo o unapređenju komfora boravka, smanjenju mogućnosti zaraznih oboljenja korisnika objekta, smanjenju negativnog utjecaja na okoliš, novi list okrenuti najkasnije u junu ove godine.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Zadnji put promjenjen utorak, 16 Mart 2021 09:10
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 92 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1579 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa