Greška
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_sigpro, 1

Znanje je moć – jačanje lokalne zajednice kroz učenje

Dvodnevni seminar ''Znanje je moć!- neformalnim obrazovanjem ka snažnijoj zajednici '' održan je protekle sedmice u prostorijama restorana Zlatna nit, u organizaciji Udruženja 'Generacije' iz Bosanske Krupe.

Program seminara je utemeljen na širokom opusu pedagoško- psihološke literature, koja polazi od postavki da poznavanje teorije o pojavama nasilja nad djecom, oblicima nasilja, karakteristikama odgovornog roditeljstva, ličnoj i profesionalnoj odgovornosti za zaštitu slabijih i ugroženih, lično osnaživanje i razvoj, komunikacijske i liderske vještine, stvaraju pretpostavke za odgovorno i aktivno djelovanje pojedinca, u ovom slučaju u sferi zaštite prava djece i mladih.

Uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, udruženje 'Generacije' je ponudilo učesnicima širok opus aktivnosti i znanja, sa stručnim trenerima i voditeljima radionica, gdje je dvodnevno druženje ugostilo preko trideset učesnika, predstavnika javnih ustanova i preduzeća, nevladinih organizacija, predstavnika mladih te pojedinaca koji su bili zainteresirani za ovu nadasve interesantnu i važnu temu. Predavači su kroz predavačko-radioničke i interaktivne metode rada, prenijeli određena znanja i iskustva na temu prevencije nasilja, pedofilije i prosjačenja nad djecom i mladima, a učesnici radionica su pokazali odgovornost i spremnost za aktivno sudjelovanje u svojoj zajednici kao budući Grassroot lideri.

Almira Šertović, predsjednica udruženja Generacije i jedna od predavača na ovom seminaru, izrazila je zadovoljstvo urađenim, kao i naučenim te kroz naredne projekte i aktivnosti planira još rada i zalaganja baš u ovoj oblasti jačanja naše lokalne zajednice. Seminaru su prisustvovali predstavnici JU Pedagoški zavod Bihać, predstavnici Općine Bosanska Krupa, predstavnici JU Gimnazija Bosanska Krupa, JU Druga osnovna škola, JU Osnovna škola Jezerski, JU Otoka, predstavnici nevladinih organizacija KUD Grmeč, ASuBiH, Udruženje Generacije, predstavnici Socijalno pedagoške životne zajednice Bihać, Centra za socijalni rad Bosanska Krupa kao i predstavnici JU Dom zdravlja Bosanska Krupa.

''Jačamo našu zajednicu stvaranjem mogućnosti za učenje i razvoj vještina koje su potrebne za pomaganje i osnaživanje slabijih i ugroženih'' – poručuju iz Udruženja Generacije.

Elma V.

 

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1107 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa