Greška
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_sigpro, 1

Dijaspora i udruženje ‘Generacije’ pomažu obrazovanje djece i mladih

utorak, 28 Juli 2020 12:58

Uz suradnju i pomoć grupe ljudi koji žive u gradu Linz-Austrija, a koji su predstavnici naše dijaspore, udruženje Generacije iz Bosanske Krupe je u proteklom periodu organiziralo kreativne radionice za djecu i mlade a pod nazivom 'Krugovi prijateljstva'.

Učesnici ovih radionica, djeca i mladi sa i bez roditeljskog staranja su uz stručnu voditeljicu radionica dobili priliku za učenje, kreativne aktivnosti, razvijanje socijalnih vještina i međusobno upoznavanje uz obezbijeđeno osvježenje za sve učesnike.

“Krugovi prijateljstva, su simboličan naziv jer predstavlja prijateljstvo sa našim ljudima, dijasporom i iseljenicima koji direktno pomažu djeci i mladima na ovaj način ali se stvaraju i krugovi prijateljstva među djecom i mladima, učesnicima u radionicama, koji nemaju priliku, usljed različitih okolnosti, da prisustvuju ovakvim aktivnostima. Prvi ciklus je uspješno završio, na radost djece i mladih, njihovih roditelja i staratelja ali i cijele zajednice i prijatelja iz Linz-a (Austrija). Radujemo se budućoj suradnji sa narednim donatorima, jer to znači da možemo da stvaramo prilike za učenje i razvoj za djecu i mlade u njihovom slobodnom vremenu. Zaista u ovo vrijeme socijalnog otuđenja, ovo je dobar primjer kako se može ulagati u budućnost novih generacija. I svakako ovo ima dodatnu vrijednost ako uvažimo činjenicu da su prilike djece i mladih, za organizirano neformalno učenje i kulturu dosta skromne u manjim društvenim zajednicama“ – ističu iz Udruženja Generacije.

Za sve koji žele detaljnije da se upoznaju sa ovim i drugim aktivnostima udruženja 'Generacije-Centra za unapređenje kvalitete života građana', mogu posjetiti njihovu facebook stranicu ili kontaktirati ih na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

Udruženje Generacije/RBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 100 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 523 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa