Greška
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_sigpro, 1
Printaj ovu stranu

Deset Krupljana i Krupljanki učenici generacije 2019/2020

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Deset Krupljana i Krupljanki učenici generacije 2019/2020

Bosanska Krupa u ovoj školskoj 2019/2020. godini ima razloga za puno ponosa jer, pored učenika generacije osnovnih i srednjih bosanskokrupskih škola,još dva učenika su taj stekli u školama koje su završili u u Bihaću i Cazinu.

Uspjeli smo razgovarati sa svim učenicama i učenicima generacije za ovu školsku 2019/2020.godinu.Lijepe su to priče,različite, ali svaka nosi ono najbitnije:spoznaju da je znanje najbolji lijek za stvarnost u kojoj živimo,najbolji način za dokazivanje i doprinos boljoj budućnosti čiji bi graditelji trebali biti i oni.

Učenici generacije su: MSŠ „Safet Krupić“ Fadil Hafizović i Erna Osmanagić ,Opća gimnazija Bosanska Krupa – Lejla Mesić,IOŠ –Adin Fetić,OŠ Jezerski-Aladin Nesimović,OŠ Otoka-Ajna Suljkanović i IIOŠ-Bobić Imran i Nuhić Muhamed.

Ove godine,najsretnija je porodica Bobić ,jer su u njihovom domu dva učenika generacije.Uz Imrana,učenika generacije u Drugoj osnovnoj školi u Bosanskoj Krupi,tu titulu zaslužio je   je i njegov brat Nail, u Elektrotehničkoj školi u Bihaću,a bio je učenik generacije i u osnovnom školovanju.

Učenica generacije u Medresi „Džemaludin Čaušević“ u Cazinu je Kupljanka-Otočanka Adna Velić.

Od utorka ,14.jula u programu Radija Bosanska Krupa predstavićemo vam sve učenike i učenice generacije.Svaki dan do 22.jula od 12,30 minuta,po slijedećem rasporedu :

Fadil Hafizović-utorak,14.jula

Lejla Mesić,srijeda,15.jula

Erna Osmanagić,četvrtak 16.jula

Aladin Nesimović,petak 17.jula

Ajna Suljkanović,subota 18. Jula

Fetić Adin,nedelja 19.jula

Bobić Imran i Nail,ponedjeljak 20.jula

Nuhić Muhamed,utorak 21.jula

Velić Adna,srijeda,22.jula

Sve emisije o učenicima i učenicama generacije možete poslušati u programu Radija Bosanska Krupa od 14 -22.jula u istom terminu od 12,30 minuta !

Emisije uredila i vodila Dževada Štancl.

Svim sagovornicima se zahvaljujemo što su bili gosti programa Radija Bosanska Krupa.

RadioBK

 

Ocijeni
(0 glasova)
новости Battlefiel4
портал недвижимости