Izložba grafika 'Otisci multioriginalne Bosne i Hercegovine' dostupna online

četvrtak, 21 Maj 2020 11:20

Povodom Svjetskog dana kulture raznolikosti za dijalog i razvoj koji se obilježava 21. maja, postavljena je online izložba grafika "Otisci multioriginalne Bosne i Hercegovine" sa 40 radova studenata likovnih akademija iz cijele BiH.

Od 21. maja do 5. juna izložba će biti dostupna putem platforme na kojoj posjetioci mogu pogledati originalne radove mladih bh. umjetnika, te saznati više o njihovom nastajanju.

Izložba "Otisci multioriginalne Bosne i Hercegovine" je kruna rada i saradnje studenata likovnih akademija iz Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Širokog Brijega i Trebinja, koja je započela 2014. godine na istoimenoj radionici u Počitelju, te nastavljena naredne godine u Bosanskoj Krupi.

Radionice su organizovane kroz USAID-ov mirovni projekt Pro-Budućnost koji provodi CRS sa partnerima, s ciljem da edukuju mlade, promoviraju originalnu umjetničku bh. grafiku, naglašavaju autentične vrijednosti naše zemlje sa akcentom na ljude i krajeve, te stvaraju prostor za upoznavanje i povezivanje mladih ljudi iz različitih etničkih grupa i sredina.

Okupljeni ljubavlju prema grafici umjetnici su zajedno djelovali sa ciljem da njihova djela ostave neizbrisiv trag u vremenu.

Na isti način i projekt PRO-Budućnost - povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost, okuplja organizacije koje su ujedinile svoje snage za mir i toleranciju, saopćio je CRS.  

Obilježavanjem Svjetskog dana kulture raznolikosti njeguju se upravo te vrijednosti - međusobno poštivanje, razumijevanje i prihvatanje, te je to i razlog zašto je izložba objavljena baš na ovaj dan.

Izložba je proteklih godina bila postavljena u Sarajevu, Banjoj Luci, Bosanskoj Krupi, Mostaru, Trebinju i Širokom Brijegu.

 

Izvor: FENA

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 216 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1079 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa