Krizni štab Ministarstva zdravstva USK preporučio otvaranje vrtića od 1. juna

srijeda, 20 Maj 2020 12:51
FOTO: FENA FOTO: FENA

Članovi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) preporučili su otvaranje vrtića, odnosno predškolskih ustanova u tom dijelu BiH od 1. juna ove godine.

-Naš prijedlog da se vrtići u kantonu otvore 1. juna već smo proslijedili Štabu civilne zaštite USK, koji će o tome naravno zvanično obavijestiti Federalnu upravu civilne zaštite. Do tog datuma morat će biti završen proces testiranja na koronavirus svih zaposlenih u našim predškolskim ustanovama. Moram odmah reći da je testiranje u toku, ili bolje reći u poodmakloj fazi - izjavila je kantonalna ministrica zdravstva Nermina Ćemalović.

Jasno je definiran i radni režim, odnosno sve zaštitne mjere za djecu i zaposlene u 28 vrtića na području Unsko-sanskog kantona..

-Organizacija bi trebala biti u grupama od po maksimalno 12 osoba, uključujući i djecu i odgajatelje. Neki vrtići nažalost nisu u mogućnosti ispoštovati sve mjere, naročito kada je u pitanju veličina boravišnog prostora. Upravo zbog toga razmatramo i opciju eventualnog angažmana prostorija za produženi boravak u našim školama - dodala je Ćemalović.

Potvrđeno je i kako će ova školska godina vjerovatno biti završena putem online nastave, odnosno da do septembra neće biti povratka učenika osnovnih i srednjih škola u klupe.

 

Izvor: FENA

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 236 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1095 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa