Farah i Jasmina u finalu SEFF festivala

utorak, 19 Maj 2020 08:14

Krupljanka Farah Šertović i njena kolegica iz Bihaća, Jasmina Hadžić, učenice Richmond Park koledža, plasirale su se kao finalistice na takmičenje festivala SEFF (Smaragdni Eco Film Festival), sa svojim kratkometražnim filmom.

Farah Šertovic  Jasmina Hadzic

Ovo je takmičenje međunarodnog nivoa, a našu Bosnu i Hercegovinu i ljepote našeg kraja, raskoš i jedinstvenost naše ljepotice Une ponosno će predstaviti ove dvije djevojke, koje vrijedno rade i kreiraju već čitavu godinu.

''Kada smo vidjela da postoji SEFF festival, odlučili smo da se prijavimo jer naš film jest upravo eko film. Naš cilj od početka s ovim filmom jest bio da podignemo svijest o tome šta se dešava s deponijama i šta se dešava prelijepoj prirodi. SEFF je odlična prilika da prikažemo naš kratkometražni film raznim nacijama, s ciljem šta se zapravo dešava, ne samo kod nas već u cijelom svijetu'' - kaže Farah i ističe da je ovaj kratkometražni film osvojio bronzu na BOSEPO takmičenju, ali i na EcoArt takmičenju u organizaciji Gradske galerije Bihać, gdje su osvojile prvo mjesto i kameru kao nagradu.

Smaragdni festival ekološkog filma je jedinstveni putujući festival ekološkog filma, a održava se već dugi niz godina. Na njemu se prikazuju edukativni filmovi s ciljem podizanja ekološke svijesti u javnosti.

Jasmina Hadzic  Farah Sertovic

''Od ovog festivala zapravo očekujemo da ćemo vidjeti mnoge dobre filmove i ako ne s nagradom, otići s jednim dobrim iskustvom i dobrim savjetima za naredne godine'' – navodi Farah. Ove vrijedne djevojke jedini su učesnici iz BiH i ovo je prvi put da prikazuju svoj film na jednom festivalu! Ove godine učesnici su is SAD-a, Kine, Koreje, Španije, Belgije, Velike Britanije i drugih zemalja.

Festival , zbog pandemija COVID-19, neće biti putujućeg karaktera, kao prethodnih godina, nego će proglasiti pobjedničke filmove 21. juna u Zagrebu, kada će na terasi Centra mladih Ribnjak prikazati pobjedničke filmove.

Čestitamo našim mladim i vrijednim damama i želimo im mnogo sreće u junu!

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 311 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1688 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa