Nastavljaju se radovi na objektu „Opće gimnazije“, useljenje moguće početkom školske godine

Općina Bosanska Krupa i JU „Opća gimnazija“ udruženim snagama nastavljaju izgradnju objekta ove školske ustanove. Između načelnika Armina Halitovića i direktora Ervina Ezića danas je potpisan sporazum o realizaciji dijela projekta koji se odnosi na unutrašnje radove prizemlja i sprata, a čija je vrijednost oko 700 hiljada KM. Po završetku ovih radova objekt će postati funkcionalan, u stanju primiti učenike, što se očekuje već od početka naredne školske godine.

 

Završena je prva faza, objekt je izgrađen, pokriven, ugrađena je vanjska stolarija, urađena fasada, za šta je utrošeno preko 700 hiljada KM. Na tome je Općina Bosanska Krupa stala jer više nije imala podršku nadležnih institucija, odnosno neophodnih finansijskih sredstava.

 

Bilo je više pokušaja i inicijativa da se završe i unutrašnji radovi, kako od Općine tako i od rukovodstva obrazovne ustanove, ali napori nisu urodili plodom. Sve vrijeme izgradnje učenici Opće gimnazije nastavu pohađaju u objektu „Druge osnovne škole“ u drugoj smjeni.

3

Daljnja izgradnja objekta sada je vrlo izvjesna. Općina Bosanska Krupa i JU „Opća gimnazija“ dogovorile su da će prizemlje i sprat u skorije vrijeme, najvjerovatnije do početka nove školske godine, staviti u funkciju. Za to će Opća gimnazija, odnosno Vlada USK osigurati 300 hiljada, a Općina Bosanska Krupa oko 400 hiljada KM.

 

Projekt koji će se finansirati tim sredstvima podrazumijeva građevinske i građevinsko-zanatske radove, elektroinstalacije i instalacije za centralno grijanje. Već sutra će Općina Bosanska Krupa pokrenuti proceduru za odabir izvođača radova. Od uvođenja u posao firme će za završetak imati 90 dana.

 

Ukoliko sve bude išlo predviđenom dinamikom, što se tiče administrativnih procedura, ali i pandemije koronavirusa, objekt „Opće gimnazije“ od septembra će konačno početi služiti svojoj svrsi što s nestrpljenjem očekuju svi, najviše učenici i njihovi profesori.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 439 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa