Greška
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_sigpro, 1

Škola koja sluša želje učenika

ponedjeljak, 02 Mart 2020 14:33

JU Druga osnovna škola je u petak bogatim programskih sadržajima, koje su pripremili učenici i nastavnici ove škole, obilježila Dan nezavisnosti BiH, ali i otvor još jednog Sobička, namjenske prostorije za učenje, druženje i zabavu za sve učenike ove škole.

U prostorijama područne škole Pilana, Sobičak su svečano otvorili općinski načelnik Armin Halitović i učenica Amela Arnautović, koja je oslikala prostorije Sobička.

''Posebna vrijednost ovog Sobička je u tome što je Vijeće učenika učestvovalo u osmišljavanju i realizaciji ideje i svih aktivnosti uz podršku koordinatorice Vijeća, pedagogice-psihologice škole Zumrete Behrić'' – istakla je direktorica škole Daira Zjakić, koja je napomenula da neće stati na ovome, već da planiraju slične projekte i u drugim područnim školama.

''Moramo se zahvaliti i općini Bosanska Krupa, načelniku Arminu Halitoviću, koji uvijek pruži podršku u ovakvim projektima, kao i JU MSŠ "Safet Krupić" i njihovoj nesebičnoj pomoći pri realizaciji ideja i pomoći da Sobičak izgleda ovako lijepo i toplo'' – ističe Zjakić.

Ovaj funkcionalni i udobni ambijent će služiti učenicima za učenje, druženje, zabavu i sve vannastavne aktivnosti. Općina Bosanska Krupa, kroz projekte Omladinske banke, pomogla je ovaj projekt, a učenici i nastavnici Druge osnovne škole sada imaju multifunkcionalni prostor koji su sami osmislili i uredili i kojim su još jednom dali primjer uspješnosti kolektivnog rada i složenosti.

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 101 puta

RBK

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 476 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa