Greška
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_sigpro, 1

Edukacijom gimnazijalaca u borbi protiv karcinoma

četvrtak, 20 Februar 2020 10:05

U Općoj gimanziji Bosanska Krupa jučer je organizaciji članica Udruženja „Mimoza“ priređeno predavanje kojim se na prigodan način obilježio petnaesti februar –dan borbe protiv karcinoma djeteta.

I jučer se pored edukacije ,što je i bio osnovni clj pokazalo nešto drugo:

Učenici i učenice gimanzije su ,uprkos brojnim pričama o sveopćoj nezainteresiranosti i inertnosti za aktivizam u zemlji,pokazali izvanrednu želju da o karcinomu uopće i karcinomu kod djece znaju više.Uz mnoga pitanja predavaču Admiru dr Mašoviću,specijalisti radiologije ,odgovore,primjere,još jedanput je potvrđeno - ne zanemarujmo oboljelu djecu od najteže bolesti i ne zaobilazimo u zdravstvenom prosvjećivanju mlade,djecu i omladinu.

Redovna kontrola,promatranje promjena na tijelu,sportski život,briga o ishrani,emapatija prema oboljelim su zdravstvena prosvjećenost mladih koja ih stavlja na pravi put da brinu o sebi,o drugima,da budu najvažnija potpora i djeci oboljeloj od surove,još uvijek bolesti s mnogo nepoznanica,od karcinoma - koji je ako se na vrijeme uoči u mnogo većem procentu izlječiv nego kod starijih.

 

Mladi žele ovakvih predavanja,želju za tim pokazali su i Općoj gimnaziji Bosanska Krupa ,znači da su članice „Mimoze“ uspjele realizirazi svoj zadatak,a da je dr. Mašović zaista našao pravi pristup kako bi ovom, bolnom,najosjetljivijom problematikom kada je u pitanju karcinom ,zaintrigirao mlade da se i sami,dodatno obogate znanjem iz ove oblasti.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 91 puta

RBK

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 507 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa