Greška
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_sigpro, 1
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/radiobkb/public_html/images/Memorijal Alaga
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Memorijal Alaga
Printaj ovu stranu

Prvi memorijal 'Alaga Isaković'

četvrtak, 13 Februar 2020 14:18
компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Prvi memorijal 'Alaga Isaković'

JU 'Prva osnovna škola' organizirala je memorijal 'Alaga Isakovic', na treću godišnjicu od smrti uvaženog nastavnika, umjetnika, ali prije svega velikog čovjeka, Alage Isakovića.

U sjećanje na ovog divnog čovjeka, prosvjetnog radnika, umjetnika, na svojstveni umjetnički način, organizirali su likovnu radionicu, na kojoj je prisustvovalo 37 učenika, koji su po slobodnoj temi, u čast rahmetli Alage, oživjeli umjetnost i sjećanje i odali čast velikom čovjeku, nastavniku i umjetniku!

Uz odličnu organizaciju prvom memorijala ove vrste u Prvoj osnovnoj školi, porodica i prijatelji te kolege iz škole u kojoj je Alaga radio, prisjetili su se Alage u svim segmentima njegovog djelovanja te su zajedno sa djecom koja su prisustvovala radionici, prisjetili se njegove umjetnosti, metodike njegovog predavanja i njegovih osobina koje je kao čovjek nosio.

''Prvi put organiziramo i nadamo se da će narednih godina ovo prerasti u nešto više i da ćemo uključiti i sve druge osnovne škole s područja naše općine. Danas je ovdje 37 učenika, iz svakog odjeljenja po jedan predstavnik, kako iz centralne škole tako i iz naših područnih škola'' – kazala je Željka Orozović, ispred organizacionog tima ovog memorijala.

Direktor škole Amir Velić evocirao je sjećanja na Isakovića, kojeg se kolektiv ove škole rado prisjeti i spominje te naglasio da će ova aktivnost postati tradicionalna manifestacija ove škole.

''Ovo je prvi memorijal. Ranije je to već počeo Centar za kulturu, pa smo odlučili i mi dati svoj doprinos, jer se radi o našem bivšem kolegi, koji je radio dugo godina u našoj ustanovi i koji je ostavio veliki uticaj na učenike. Tako da smo odlučili da i mi kroz ovaj memorijal obilježimo sjećanje na našeg kolegu.''

Uz dosta emocija, sjete i lijepih sjećanja, radionica je iznjedrila mnogo lijepih slika, različitih tema, tehnika i umjetničkih izričaja, a svi radovi su postavljeni u holu škole. Poslije završetka radionice dodijeljene su zahvalnice svim učesnicima a potom su svi zajedno otišli u Gradsku galeriju Bosanska Krupa, gdje su posjetili 10.izložbu slika Alage Isakovića, koja je postavljena 12.februara na dan obilježavanja treće godišnjice od njegove smrti.

 

Elma V.

{gallery}Memorijal Alaga{/gallery}

 

Zadnji put promjenjen subota, 15 Februar 2020 01:21
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 263 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости