Bosanskokrupski gimnazijalci opredjeljeni za učenje o sigurnijem internetu

Da li ste znali da je jedan od tri internet korisnika diljem svijeta - dijete?
Dan sigurnijeg interneta, i ove godine se obilježavao u cijelom svijetu, pod sloganom "Zajedno za bolji internet".

U Općoj gimnaziji Bosanska Krupa prate događanja u svijetu koja prefiraju razmišljanja i prakse za sigurniji internet.Ove godine uključili su se u online kviz, koji je organizirao Centar za sigurni internet na svojoj platformi www.sigurnodijete.ba Brojni akteri iz oblasti obrazovanja, zaštite djece, medijske politike i telekomunikacionog sektora promovišu sigurno i odgovorno korištenje Interneta i digitalnih tehnologija.Vođen uspjehom prethodnih godina, Centar za sigurni internet u BiH obilježavanje Dana sigurnijeg interneta realizovao je 11. februara, kroz takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola na temu sigurnosti na Internetu.Takmičenje će se sastojalo od online kviza sa pitanjima vezanim za sigurno korištenje interneta. 

Učenici trećeg i prvog razreda Opće gimnazije Bosanska Krupa uključili su se u ovo takmičenje i trenutno čekaju rezultate.

Svi pristupi kvizu bili su kodirani, a u cilju zaštite ličnih podataka djece, pobjednici biti objavljeni pod jednistvenim kodom i uz navođenje škole pobjednika na web stranici Centra za sigurni Internet u Bosni i Hercegovini.

Pobjednike takmičenja očekuju: laptopi, tableti, pametni telefoni, i sl.
Najvažniji rezultat je,kako kažu u Općoj gimanziji Bosanska Krupa, u svakom slučaju, znanje o sigurnijem korištenju interneta koje su učenici stekli putem ove aktivnosti.

Dževada Štancl

Gimnazijalci2

Zadnji put promjenjen četvrtak, 13 Februar 2020 14:10
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 591 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1666 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa