Fatma Kadić,predsjednica „Mimoze“ i naredne četri godine

ponedjeljak, 10 Februar 2020 10:39

U petak je održana Izvještajno-izborna skupština udruženja oboljelih od karcinoma „Mimoza“ iz Bosanske Krupe.Na ovom skupu još jedanput je istaknut nemjerljiv doprinos ovog udruženja na podizanju svijesti stanovništva o važnosti ranog uočavanja i preventivnih pregleda stanovništva,pomoći oboljelim,izlječenim i zalječenim,kao i na polju aktivnog djelovanja u općem društvenom životu općine Bosanska Krupa.

Podaci koji na kraju svake godine govore o poraznim brojkama oboljelih od raznih vrsta karcinoma,umrlih na Unsko-sanskom kantonu opravdaju svaku konvertibilnu marku doniranu i uloženu u ovo udruženje obzirom da stanje u zdravstvenom sistemu ne daje prostora da se pacijentu posveti potrebna pažnja,a osobito na edukaciji stanovništva o ranom otkrivanju oboljenja, kada je stepen izlječivosti dosta visok.

Smatra se da je jedna trećina stanovništva na Unsko-sanskom kantonu je oboljela od nekog oblika karcinoma.Posljednji podaci govore da je u protekle četiri godine u kantonu od ove bolesti oboljelo oko tri,a život izgubilo oko dvije hiljade oboljelih stanovnika,te da je Unsko-sanski kanton sa posljednjeg mjesta, trenutno na petom mjestu u Federaciji BiH.U zadnjih šesnaest godina,prema podacima,osam hiljada je umrlih od karcinoma na Unsko-sanskom kantonu.

Vrijedan i uspješan rad „Mimoze“ kroz izvještaj,nadopunjen je i uspješnim finasijskim izvještajem,te onim dijelom u kom su se članice „Mimoze“ zahvalile prvenstveno građanima općine Bosanska Krupa,donatorima i kupcima njihovih rukotvorina ,liječnicima i medicinskim sestrama,medijima,te nosiocima izvršne i zakonodavne vlasti u općini Bosanska Krupa.

Poslije četiri godine uspješnog rada i vođenja udruženja oboljelih od karcinoma „Mimoza“ priliku da i dalje bude na čelu udruženja ,aklamacijom je dobila predsjednica Fatma Kadić,dok je iz istih razloga ,na isti način, za predsjednicu Skupštine udruženja ponovo izabrana Zumreta Behrić.

Počasno članstvo u udruženju „Mimoza“ na ovoj skupštini su dobili liječnici Hajrudin Halilović,Admir Mašović,Nedin Bahtić,Azra Hadžić-Bećirspahić,Aziz Hadžić,Ekrem Bratić,te općinski načelnik Armin Halitović.

Članice „Mimoze“ nastavljaju svoj rad,a prvu aktivnost su precizirali već za ponedjeljak 17.februara kada će članice udruženja sa svojim suradnicima, uličnom akcijom „Zlatnih trakica“ podsjetiti na djecu koju karcinom nije zaobišao,odnosno obilježiće se Međunarodni dan djece oboljele od raka.

Dževada Štancl

Mimoza skupština 5

Mimoza skupština 3

Mimoza skupština 9

Mimoza skupština 13

Mimoza skupština 14

Mimoza skupština 15

 

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 10 Februar 2020 10:48
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 746 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 297 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa