Printaj ovu stranu

Održano dvanaesto veče sevdaha

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Održano dvanaesto veče sevdaha

Dvanaesto po redu Veče sevdaha održano je sinoć u Velikoj sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi. Kao i svake godine, veliki broj sugrađana podržao je ovu manifestaciju, a izvođači, kako samo sevdalije znaju, napunili su i dušu i srca svih prisutnih.

Sevdah, kao stanje duše i uma, koji opčini sva čula i umiri dušu pravog sevdalije, već dvanaest godina sevdiše u Bosanskoj Krupi i već tradicionalno okuplja prave sevdalije i meraklije, kako izvođače naše tradicionalne muzike, tako i brojne posjetioce ove manifestacije, za koju se uvijek traži stolica više. Na sinoćnoj manifestaciji nastupali su Hajra Vikić, Dino Suljkanović, Nedim Bećirević, Adis Lizalo, Ajša Halkić, Osman Čirić, Ahmed Bužimkić, Hašim Ibrišimović, Esad Crnkić i Enko Midžić. Svako na svoj način ozario je lica publike, utišao priču i umirio srca. Od suza i sjete do aplauza i plesa, Veče sevdaha, kao trans zona, dva sata dobre muzike za dušu, svake godine podigne za nivo više.

Na samom početku učenici profesora Sanela Selimovića iz Bihaća su pokazali svoje talente i sposobnosti, a cijelu ovu manifestaciju muzička pratnja je bila naša Linija života, koji od samog početka manifestacije 'Veče sevdaha', muzički prate i izvode najljepše melodije. Pridruženi članovi ovom orkestru su i Muhamed Mujinović i Sanel Selimović s harmonikom, Hadžem Emrić s klarinetom i Mehmed Pajalić s gitarom, a tu su i nama dobro poznati članovi Linije života, Ibrahim Pašalić – Džimi, Mirsad Halkić – Mića i Ismet Dekanović – Dekan.

Sevdalinka je, kako bismo kazali, monolog vlastitog osjećanja kao komentar ljubavi i života. Najbolji komentar Večeri sevdaha jeste upravo to, sevdalinka, kao ljubav, zajedništvo, ljepota i merak.

 

Elma V.

Vece sevdaha 2019 1

 

Vece sevdaha 2019 2

Vece sevdaha 2019 3

Vece sevdaha 2019 4

Vece sevdaha 2019 5

Vece sevdaha 2019 6

Vece sevdaha 2019 9

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 307 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости