Održano dvanaesto veče sevdaha

Dvanaesto po redu Veče sevdaha održano je sinoć u Velikoj sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi. Kao i svake godine, veliki broj sugrađana podržao je ovu manifestaciju, a izvođači, kako samo sevdalije znaju, napunili su i dušu i srca svih prisutnih.

Sevdah, kao stanje duše i uma, koji opčini sva čula i umiri dušu pravog sevdalije, već dvanaest godina sevdiše u Bosanskoj Krupi i već tradicionalno okuplja prave sevdalije i meraklije, kako izvođače naše tradicionalne muzike, tako i brojne posjetioce ove manifestacije, za koju se uvijek traži stolica više. Na sinoćnoj manifestaciji nastupali su Hajra Vikić, Dino Suljkanović, Nedim Bećirević, Adis Lizalo, Ajša Halkić, Osman Čirić, Ahmed Bužimkić, Hašim Ibrišimović, Esad Crnkić i Enko Midžić. Svako na svoj način ozario je lica publike, utišao priču i umirio srca. Od suza i sjete do aplauza i plesa, Veče sevdaha, kao trans zona, dva sata dobre muzike za dušu, svake godine podigne za nivo više.

Na samom početku učenici profesora Sanela Selimovića iz Bihaća su pokazali svoje talente i sposobnosti, a cijelu ovu manifestaciju muzička pratnja je bila naša Linija života, koji od samog početka manifestacije 'Veče sevdaha', muzički prate i izvode najljepše melodije. Pridruženi članovi ovom orkestru su i Muhamed Mujinović i Sanel Selimović s harmonikom, Hadžem Emrić s klarinetom i Mehmed Pajalić s gitarom, a tu su i nama dobro poznati članovi Linije života, Ibrahim Pašalić – Džimi, Mirsad Halkić – Mića i Ismet Dekanović – Dekan.

Sevdalinka je, kako bismo kazali, monolog vlastitog osjećanja kao komentar ljubavi i života. Najbolji komentar Večeri sevdaha jeste upravo to, sevdalinka, kao ljubav, zajedništvo, ljepota i merak.

 

Elma V.

Vece sevdaha 2019 1

 

Vece sevdaha 2019 2

Vece sevdaha 2019 3

Vece sevdaha 2019 4

Vece sevdaha 2019 5

Vece sevdaha 2019 6

Vece sevdaha 2019 9

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 455 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1573 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa