U pedeset inovativnih praksi u BiH i praksa iz bosanskokrupske „najmlađe“ ustanove

Lijepo je bilo u Narodnom pozorištu u Sarajevu na svečanoj ceremoniji dodjele Nagrade za najinovativnije nastavnike i nastavnice 2019 godine (NIN) u organizaciji COI Step by Step napisali su na svojoj stranici u Javnoj ustanovi „Dječji vrtić i dom učenika“ Bosanska Krupa.

Ove godine NIN je prepoznat i kao dio velike porodice Global Teacher Award, najprestižnije nagrade za nastavnike u svijetu.

Žiri koji su sačinjavali prošlogodišnji pobjednici/ce od pristiglih 169 izvanrednih praksi odabrao je 50 nominiranih i 5 pobjednika/ca u 5 kategorija.

Vidjeti i čuti ime Bosanska Krupa u dvije kategorije i spominjanje četiri javne ustanove iz Bosanske Krupe je ponos za svakog stanovnika ovoga grada-kazale su odgojiteljice Adna i Samira.

NIN-ova nagrada u kategoriji broj jedan –odgojitelji-odgojiteljice naslovljena je na

Adnu Bešić i Samiru Bešić jer su one predstavile JU ”Dječje obdanište i dom učenika”sa projektom pod nazivom “Rastem ja, raste biljka- botanički vrt.”

Nama preostaje da uputimo iskrene čestitke nominiranim i cijelom timu Javne ustanove „Dječji vrtić i dom učenika“ Bosanska Krupa ,a najviše djeci koja svakodnevno i sa svojim učiteljicama realiziraju vrijedne projekte koji im obogaćuju njihovo predškolsko znanje i vasptanje i unaprijeđenju njihove vještine.

( preuzeli sa stranice Javne ustanove „Dječji vrtić i dom učenika“ Bosanska Krupa)

vrtić2

Ocijeni
(1 Glasaj)
Čitano 342 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 475 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa