Profesorica Dervišagić iz bosanskokrupske gimnazije u krugu deset najinovativnijih nastavnika u BiH

I ove godine je Javna ustanova Opća gimnazija "Bosanska Krupa" je među školama koje su prepoznate kao škole koje imaju najinovativnije nastavnike!
U nedjelju je u Narodnom pozorištu u Sarajevu, u organizaciji Centra za obrazovne inicijative "Step by Step", održana svečana ceremonija predstavljanja i proglašenja najboljih nastavnika i nastavnica u Bosni i Hercegovini.
U deset najinovativnijih nastavnika/ca u kategoriji srednjih škola, ponovo je nominovana profesorica fizike Amna Dervišagić, koja je projektom "Kockicom na putu oko svijeta" odlično predstavila Opću gimnaziju u Bosanskoj Krupi i rad u njoj.

Važno je naglasiti - da se Opća gimnazija u Bosanskoj Krupi, po treći put od 2016.godine našla među najboljima u Bosni i Hercegovini .
Ovo natjecanje organizira Centar za obrazovne inicijative „Step by Step“ - profesionalna, nevladina organizacija osnovana sa ciljem da promoviše obrazovnu filozofiju usmjerenu na dijete, i pravo svakog djeteta na kvalitetan odgoj i obrazovanje na području cijele Bosne i Hercegovine. Nakon osamnaest godina aktivnog djelovanja unutar obrazovanog sistema BiH, „Step by Step“ je prepoznata kao jedna od vodećih organizacija u oblasti profesionalnog razvoja nastavnika, unapređenja kvaliteta obrazovanja i promovisanja vrijednosti i principa društvene pravde.

Za Opću gimnaziju u Bosanskoj Krupi važna je i činjenica ,da su sve inovativne prakse, a među njima i praksa izove škole medijski prezentirane kao jedan od načina da se unaprijedi nastavni proces u bosanskohercegovačkim školama.

(izvor JU „Opća gimnazija“ Bosanska Krupa )

AMNA1

AMNA2

 

Ocijeni
(3 glasova)
Čitano 352 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 463 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa