Kroz Grant za mlade nova oprema za kabinet bosanskog jezika

Općina Bosanska Krupa ,kroz svoja budžetska sredstva svake godine obezbijedi i Grant za mlade, te na taj način daje mogućnost mladima, da pored drugih projekata za koje imaju mogućnost kroz javne pozive drugih organizacija da realiziraju neke projekte kojima žele unaprijediti nastavni proces u svojim školama,urediti prostor na mjestima gdje se najviše druže,te organizirati razne kampanje,edukacije koje su jako bitne za poticanje značajnijeg učešća mladih u sveukupnom životu svoga grada.

Neformalna grupa mladih Srednje mješovite škole „Safet Krupić“ je svojim kandidiranim projektom pod nazivom „Korak dalje“uspjela se ugraditi u općinski Grant za mlade i dobila je sredstva u visini od 1500 konveribilnih maraka.Za ta sredstva uspjeli su kupiti laptop,projektor i printer.Svim tim uređajima su obogatili kabinet bosanskog jezika u svojoj školi ,u kom će zajedno sa svojom profesoricom i koordinatoricom projekta Melisom Rekić i svojim školskim drugovima, moći na kvalitetniji i savremeniji način usvajati znanje iz ovog predmeta.

U realizaciji ovog projekta pomogli su im i brojni prijatelji,a posebnu zahvalnost kažu da duguju općinskom načelniku,vjerujući da će priliku za nove projekte imati i kroz Grant za mlade i u novom budžetu.Jer oni ideja već imaju !

Dževada Štancl

Mjesovita

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 700 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 286 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa