Osnaživanje lokalne zajednice, za ljepše i bolje djetinjstvo

Danas je u Bosanskoj Krupi otpočeo značajan projekt kako za lokalnu zajednicu tako i šire, koji za cilj ima širenje svijesti i educiranje svih relevantnih organizacija u našem gradu, pa i šire, kroz radionički tip rada.

Udruženje Generacije započelo je implementiranje projekta ''Znanje je moć!'', pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, gdje kroz aktivnosti radionica i predavanja, informiše, educira, razmjenjuje informacije i iskustva te širi svijest o problematici zaštite djece i mladih.

''Program 'Znanje je moć!' neformalnim obrazovanjem hodi ka snažnijoj zajednici, predstavlja aktivnosti koje su usmjerene na osvještavanje, sticanje znanja i razvijanje vještina koje mogu preduprijediti, prepoznati i suzbiti pojave kao što su pedofilija, zlostavljanje,prosjačenje kao i osnaživanje relevantnih pojedinaca za zaštitu prava djeteta'' – kazala je Almira Šertović, organizatorica seminara i predsjednica udruženja Generacije.

Na ovom seminaru učešće su uzeli predstavnici osnovnih i srednjih škola, predstavnici Doma zdravlja Bosanska Krupa, socijalno pedagoške zajednice te Centra za socijalni rad. Umrežavanje, kako su naveli na početku ovog seminara, je jedan od ključnih ciljeva samog druženja, ali i rješenje mnogih teškoća koje se danas javljaju u našoj lokalnoj zajednici.

''Educirani i osnaženi s ovog seminara, kako mi iz obrazovanja, tako i predstavnici lokalne zajednice, sektora zdravstva, socijalnog rada ali i ostali koji su prisutni, prenijeće znanje i iskustva u svoje ustanove i institucije u kojima profesionalno djeluju i tako ustvari osnažuju svoje institucije ali i cijelu lokalnu zajednicu u kojoj djeluju'' – kazala je Daira Zjakić, direktorica JU Druga osnovna škola.

Osvještavanje i senzibilizacija cjelokupnog društva, za potrebe zaštite prava djece i mladih je od ključnog značaja za razumijevanje određenih teškoća i problema, a komunikacija i saradnja ove vrste daje nadu za bolje i efikasnije djelovanje u spektru problema djece i mladih danas.

 

Elma V.

Osnazivanje lok zajednice 1

Osnazivanje lok zajednice 2

Osnazivanje lok zajednice 4

Osnazivanje lok zajednice 6

Osnazivanje lok zajednice 7

Osnazivanje lok zajednice 9

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 809 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1452 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa