Greška
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_podcastmanager, 1

''Ako ne sad – kad?'' poručuju srednjoškolci

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, pod sloganom „Dajte nam mogućnost da gradimo našu budućnost“ i ove godine ponovo podiže glas i daje javnu opomenu svima nama, aktivizmom i pozitivnim primjerima srednjoškolaca koji žele kazati da se nešto mora promijeniti na bolje.

U našem gradu, nekoliko godina unazad, na Dan srednjoškolaca 17.11., mladi mirnom šetnjom, aktivnostima i radionicama, skreću pažnju na svoje probleme i traže određena rješenja i načine za bolje uslove sada, ali i u budućnosti. Svoj dan su obilježili kroz info sat, druženje, razgovor o idejama, projektima i mogućnostima, a dan kasnije zajedno sa Vijecem ucenika JU Mješovite srednje škole Safet Krupić i Opće gimnazije Bosanska Krupa te drugim srednjoškolcima, defileom po gradu, upozorili su da, ako se ništa ne promjeni, još jedna bosanskokrupska mladost, sav svoj potencijal odnijeće u neke druge zemlje, dok će Bosansku Krupu gledati na fejsbuku slikama ili ljeti na praznike.

Proteklih godina sloganima su opominjali, tišinom defilea poručivali, obraćanjima, dramskim prikazima, člancima i radionicama ukazivali da se stanje u našoj državi mora promijeniti te su većinom, sukladno sloganima i postupili – otišli su u bolje i 'svijetlije' krajeve.

Ovogodišnji slogan daje blagu nadu da će srednjoškolci razmisliti o budućnosti ovdje, no na svima nama je da nešto uradimo, da se pomaknemo s tačke ništila i pokrenemo ka nekim značajnijim promjenama na bolje. Jer srednjoškolci upravo to traže, mogućnost za bolju budućnost.

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se 17.11., u znak sjećanja na studentske proteste koji su održani u Pragu 17.11.1939. godine gdje su studenti protestirali protiv nacističke okupacije te su streljani bez prethodnog suđenja.

Bosanska Krupa je jedna od 50 lokalnih zajednica ASUBiH-a i ove godine je aktivno uzela učešće u različitim aktivnostima. Mladi ljudi koji predstavljaju ovu asocijaciju vjeruju da mogu, a pokazuju da žele da grade bolje uslove i da daju svoj doprinos.

Ne dozvolimo da prođe još jedan defile upozorenja. Jer sljedeći defile je onaj maturski, kad su već sigurni gdje nastavljaju budućnost, uz veću mogućnosti i bolji život.

A onaj poslije, defile poslije maturskog, je s autobusne stanice!

 

Elma V.

Asocijacija srednjoskolaca BK 2

Asocijacija srednjoskolaca BK 6

Asocijacija srednjoskolaca BK 7

Asocijacija srednjoskolaca BK 8

Asocijacija srednjoskolaca BK 9

Asocijacija srednjoskolaca BK 10

Asocijacija srednjoskolaca BK 11

Asocijacija srednjoskolaca BK 12

Asocijacija srednjoskolaca BK 14

Asocijacija srednjoskolaca BK 15

 

Zadnji put promjenjen utorak, 19 Novembar 2019 08:00
Ocijeni
(1 Glasaj)
Čitano 170 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 233 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Februar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda