Printaj ovu stranu

Obilježen mjesec rođenja Poslanika

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Obilježen mjesec rođenja Poslanika

U subotu je, centralnom manifestacijom Islamske zajednice Bosanska Krupa, u punoj velikoj Sali Doma kulture, obilježen mjesec rebiu-l-evvel odnosno rođenje poslanika Muhameda a.s. Kako navode iz IZ Bosanska Krupa, u ovom mjesecu se različitim manifestacijama obilježava dan rođenja posljednjeg Allahovog poslanika Muhammeda a.s. te se uz prigodne mevlude, tribine i predavanja, salavatima Poslanika, a sve u cilju oživljavanja Njegovog sunneta, pravca i upute.

Kako navodi Amel ef.Duraković, ispred organizatora, ovo je prilika da se pokaže ''koliko je On nas volio, koliko On nama težio, koliko je On želio da budemo zajedno, toliko i mi moramo pokazati ljubav na ovakvim prigodama a i svojim životom, da bi ako Bog da, bili zajedno na budućem svijetu''.

Program centralne manifestacije držali su Imami Medzlisa IZ Bosanska Krupa, ilahije su učile sestre Duraković dok je muftija Mehmed ef. Kudić održao prigodno predavanje i obratio se prisutnima.

U petak, nakon akšam namaza organizovan je mevludski program u Dzematu Bosanska Otoka, u kojem je učešće uzelo preko četrdesetih polaznika mektebske pouke te imam Medžlisa profesor Hazim ef. Muzaferović, a posebni gost predavač je bio dr.Muharem ef. Štulanović, koji je promovisao i djelo "Taj čudesni Kur'an".

Ovogodišnji mevlud na nivou Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini odvija se pod motom "Mevlud - milost svjetovima - radost ljudima".

Elma V.

Mdzlis IZ BK 1

Mdzlis IZ BK 2

Mdzlis IZ BK 3

Mdzlis IZ BK 5

Mdzlis IZ BK 7

Mdzlis IZ BK 8

Ocijeni
(1 Glasaj)
Čitano 265 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости