Obilježen mjesec rođenja Poslanika

U subotu je, centralnom manifestacijom Islamske zajednice Bosanska Krupa, u punoj velikoj Sali Doma kulture, obilježen mjesec rebiu-l-evvel odnosno rođenje poslanika Muhameda a.s. Kako navode iz IZ Bosanska Krupa, u ovom mjesecu se različitim manifestacijama obilježava dan rođenja posljednjeg Allahovog poslanika Muhammeda a.s. te se uz prigodne mevlude, tribine i predavanja, salavatima Poslanika, a sve u cilju oživljavanja Njegovog sunneta, pravca i upute.

Kako navodi Amel ef.Duraković, ispred organizatora, ovo je prilika da se pokaže ''koliko je On nas volio, koliko On nama težio, koliko je On želio da budemo zajedno, toliko i mi moramo pokazati ljubav na ovakvim prigodama a i svojim životom, da bi ako Bog da, bili zajedno na budućem svijetu''.

Program centralne manifestacije držali su Imami Medzlisa IZ Bosanska Krupa, ilahije su učile sestre Duraković dok je muftija Mehmed ef. Kudić održao prigodno predavanje i obratio se prisutnima.

U petak, nakon akšam namaza organizovan je mevludski program u Dzematu Bosanska Otoka, u kojem je učešće uzelo preko četrdesetih polaznika mektebske pouke te imam Medžlisa profesor Hazim ef. Muzaferović, a posebni gost predavač je bio dr.Muharem ef. Štulanović, koji je promovisao i djelo "Taj čudesni Kur'an".

Ovogodišnji mevlud na nivou Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini odvija se pod motom "Mevlud - milost svjetovima - radost ljudima".

Elma V.

Mdzlis IZ BK 1

Mdzlis IZ BK 2

Mdzlis IZ BK 3

Mdzlis IZ BK 5

Mdzlis IZ BK 7

Mdzlis IZ BK 8

Ocijeni
(1 Glasaj)
Čitano 449 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1452 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa