Printaj ovu stranu

„Dajte nam mogućnost da gradimo budućnost“

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
„Dajte nam mogućnost da gradimo budućnost“

Asocijacija srednjoškolaca u BiH u nedjelju 17.novembra organizuje obilježavanje Međunarodnog dana srednjoškolaca. Ovaj dan se obilježava u znak sjećanja na studentske proteste koji su održani u Pragu17.11.1939. godine gdje su studenti protestovali protiv nacističke okupacije, te su streljani bez prethodnog suđenja. Ove godine navršava se 80 godina od njihovog stradanja.Međunarodni dan srednjoškolaca je dan kada srednjoškolci cijelog svijeta stavljaju fokus javnosti na svoje probleme.

Ove godine Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je fokus stavila na odnos profesor-učenik te je ovogodišnji slogan: Dajte nam mogućnost da gradimo našu budućnost.“

Uz općinu Bosanska Krupa aktivnosti će se realizovati u još 60 lokalnih zajednica u BiH.

Aktivnost će se sastojati od info sata kojim će se predstaviti historijat ovog datuma, te će se javnosti približiti važnost obilježavanja Međunarodnog dana srednjoškolaca. Nakon info sata srednjoškolci će mirnom šetnjom odati počast praškim studentima.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u državi i okupljanje istih na prostoru BiH. ASuBiH se bavi edukacijim srednjoškolaca, uključivanjem srednjoškolaca u proces donošenja odluka, radi na izmjeni, dopuni i usvajanju zakonskih i političkih rješenja vezanih za srednjoškolce u Bosni i Hercegovini, zastupanjem srednjoškolaca u BiH, kao i saradnjom sa drugim organizacijama i srednjoškolcima u BiH, ali i šire.

 

RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 274 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости