Pronalaze se rješenja za nesmetano odvijanje nastave za učenike iz Čave

Vlada USK odmah u utorak je interventno obezbjedila 70 000 KM za sanaciju škole „Mirsad Salkić „u Čavi, Mješovita srednja škola "Hasan Musić" Bužim ponudila prostor za odvijanje nastavnog procesa kako bi učenici što prije nastavili učiti i obrazovati se, dok Ministarstvo obrazovanja USK-a istražuje  modalitete organiziranog prijevoza učenika,a mediji su,po ocjeni odgovornih ,u ovom slučaju, bili izvanredna podrška za brzu,interventnu angažiranost odgovornih u početnom saniranju posljedica požara.

Da podsjetimo:

U požaru koji je u utorak,sat iza ponoći, izbio u Osnovnoj školi "Mirsad Salkić" u mjestu Čava, gotovo u potpunosti je izgorjela krovna konstrukcija na tom školskom objektu.Dodatne posljedice uzrokovane su vodom koju su vatrogasci koristili prilikom gašenja.

Veća šteta izbjegnuta je zahvaljujući intervenciji vatrogasnih jedinica iz Bužima i Bosanske Krupe, ali je pričinjena šteta toliko velika da je u pitanje došlo dalje izvođenje nastave u oštećenoj školi.

Prilikom gašenja požara jedan vatogasac je pao s visokih stepenica i zadobio tjelesne povrede, ali ne opasne po život i nalazi se na liječenju u Kantonalnoj bolnici „Dr Irfan Ljubijankić“ u Bihaću.

Inače, osnovnu školu u Čavi pohađa nešto više od 300 učenika.

Povodom događanja u utorak oglasili su se i iz Osnovne škole u Čavi :

„Požar u našoj školi je prouzrokovao veliku materijalnu štetu.
Koristimo priliku da se zahvalimo: pripadnicima vatrogasnih službi, policijskim službenicima, nosiocima izvršne i zakonodavne vlasti od općine do državnog nivoa, našim sugrađanima, kolegicama i kolegama sa područja cijelog Kantona i šire i svim ljudima dobre volje koji su nam uputili moralnu podršku i ponudili svoju pomoć.
Iskreno se nadamo da ćemo zajedničkim angažmanom, u što kraćem vremenskom periodu, našoj „radionici čovječnosti“ vratiti stari sjaj.
Ovo smo dužni zbog naših učenika i budućih generacija“,potpisuju
učenici, roditelji učenika i zaposlenici JU OŠ „Mirsad Salkić“-Čava.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 456 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1550 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa