Bosanska Krupa dobija svoj advent: „Zimska priča 2019“ od 25. do 31. decembra na šetalištu u Patriotskoj ligi

Općina Bosanska Krupa u saradnji sa Centrom za kulturu, udruženjima i pojedincima iz lokalne zajednice, od 25. do 31. decembra na šetalištu u ulici Patriotske lige, organizuje novogodišnju manifestaciju „Zimska priča 2019“. Bit će ispunjena sadržajem poput muzičkih koncerata, aktivnostima za djecu, degustacijom jela i pića, druženjem i zabavom.

 

U želji da obogati zimski kulturno-zabavni sadržaj u lokalnoj zajednici, Općina Bosanska Krupa je pokrenula inicijativu za organizaciju novogodišnje manifestacije po uzoru na popularne advente koji se održavaju u većini većih gradova regiona. Prvo je svim zainteresiranim pojedincima, formalnim i neformalnim grupama građana i pravnim subjektima uputila poziv za inicijalni sastanak. Odazvali su mu se predstavnici ustanova, preduzeća, nevladinog sektora - uglavnom udruženja žena, te nekolicina obrtnika i građana.

 

Mislim da je krajnje vrijeme da nešto napravimo, da organiziramo manifestaciju koja će oživjeti grad i zimi, koja će okupiti Krupljane ali i privući goste iz drugih gradova. Zbog toga smo krenuli u ovu priču i odmah u startu na saradnju pozvali sve građane. Želio sam okupiti one ljude koji imaju ideju, one koji smatraju da svojim učešćem mogu doprinijeti na bilo koji način. Održali smo jedan sastanak, iznijeli svoja mišljenja i zapažanja, dogovorili se u kojem ćemo smjeru ići, te podijelili zaduženja. Sastali smo se još jednom i napravili prijedlog programa. Mislim da za svakog ima po nešto, da je za prvi put i više nego dobar“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

 

U sedam dana manifestacije bit će upriličeno isto toliko muzičkih svirki, odnosno koncerata, bit će organiziran sadržaj namijenjen djeci i mladima poput promocije knjige, zabave uz animatore, radionice plesa, vožnje kočijom, podjele novogodišnjih paketića i još mnogo toga.

Svakako, cijelu ovu priču upotpunjavat će uređen, ukrašen ambijent sa štandovima i kućicama gdje će se moći kupiti i konzumirati „predpraznični“ proizvodi.

 

Za ovu priliku nabavljamo i posebne novogodišnje kućice koje ćemo uz naše poznate sajamske štandove putem javnog poziva u drugoj polovini novembra ponuditi našim građanima da ih besplatno koriste za pripremu i prodaju prije svega hrane i pića, ali i suvenira, čestitki i slične robe koja se na neki način uklapa u ovu predprazničnu priču i ambijent“, dodaje načelnik Halitović.

 

Otvaranje bosanskokrupske „Zimske priče 2019“, uz prigodan program, planirano je 25. 12. (srijeda) u 19.00 sati. Odmah nakon otvaranja sve Krupljane i njihove goste zabavljat će muzički bend „Retro“. Sutradan će na istom mjestu nastupiti Adis Lizalo. Predvečerje posljednjeg petka u ovoj godini rezervisano je za vrtićke aktivnosti poput kićenja novogodišnjeg bora, vožnje kočijom, dok će uvečer nastupiti grupa „Start“. U subotu će tokom dana svoj program imati SPK „Hypnotic“ u kojem će se djeca i mladi družiti i zabavljati kroz ples, a u večernjem muzičkom programu uz pratnju svog benda pjevat će Dinko Kečalović. Drugog dana vikenda planirane su kreativne radionice za djecu, a uvečer će pjevati Jasmin Beširević – Jale. Ponedjeljak je rezervisan samo za tamburaše „Bedem“, a sve se završava u utorak, Dječijom novom godinom i podjelom paketića, te velikim novogodišnjim koncertom „Linije života“.

 

Program manifestacije

„Zimska priča 2019“ Bosanska Krupa

 

25. 12. 2019. (srijeda)

19.00 sati – Otvaranje manifestacije uz prigodan program

19.30 sati – Koncert: grupa „Retro“

 

26. 12. 2019. (četvrtak)

20.00 sati – Koncert: Adis Lizalo

 

27. 12. 2019. (petak)

16.00 sati – Vrtićke aktivnosti (kićenje bora, vožnja kočijom)

20.00 sati – Koncert: grupa „Start“

 

28. 12. 2019. (subota)

13.00 sati – Program SPK „Hypnotic“ (ples, animatori, druženje s djecom i mladima)

20.00 sati – Koncert: Dinko Kečalović i grupa „Space Patrol“

 

29. 12. 2019. (nedjelja)

13.00 sati – Kreativna radionica za djecu (promocija knjige, izrada novogodišnjeg nakita i sl.)

20.00 sati – Koncert: Jasmin Beširević - Jale

 

30. 12. 2019. (ponedjeljak)

20.00 sati – Koncert: Tamburaši „Bedem“

 

31. 12. 2019. (utorak)

14.00 sati – Dječija nova godina (muzički program i podjela paketića)

22.00 sati – Koncert: grupa „Linija života“ (doček Nove godine)

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

 

 

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 540 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1695 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa