Tavla i šah, zaboravljene igre

U prostorijama udruženja Generacije, u ponedjeljak se odigrala nesvakidašnja partija šaha i tavle, između penzionera i učenika osnovne škole.

''Penzioneri sve igraju danas, jer imaju vremena, a mladi brzo žive, nemaju vremena ni za šta, pa ni za ove korisne igre i zabavu. Podržao sam ovo, jer ako bude ijedna zainteresirana mlada osoba za ove korisne društvene igre, nešto smo napravili'' - kazao je Izet Kadić, predsjednik udruženja penzionera.

Projekt 'Kultura za sve građane' implementira udruženje Generacije, a pod pokroviteljstvom je Federalnog ministarstva kulture i sporta. Jedna od aktivnosti je radionica 'Tavla i šah, zaboravljene igre', gdje su djeca osnovnoškolskog uzrasta imala priliku da poigraju s vrsnim poznavaocima ovih igara, da uče i pokažu interesiranje za igre koje se sve manje igraju.    

''Predstavnici penzionera i predstavnik tavla kluba će danas odigrati nekoliko partija šaha i tavle i tako će se, nadamo se, desiti prijenos znanja i tako ćemo održati aktivnosti igranja ovih igara koje svakako želimo da zadržimo i da se očuvaju generacijama kojim dolaze'' - kazala je Almira Šertović, predsjednica Udruženja Generacije.

Vijeća učenika i nastavnika JU Prva osnovna škola', Udruženja Tavla-Una i predstavnici Udruženja penzionera su učesnici ove aktivnosti, a prisutni su imali priliku i poslušati divne izvedbe učenika muzičke škole, Elme Ramić i Ferida Šertovića.

 

Elma V.

SAH - TAVLA 5

SAH - TAVLA 6

SAH - TAVLA 7

SAH - TAVLA 8

SAH - TAVLA 10

SAH - TAVLA 11

SAH - TAVLA 12

 

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 711 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1514 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa