'Žena sam , imam pravo' – projekat za sve generacije

Udruženje Generacije iz Bosanske Krupe provodi veoma značajan i zanimljiv projekt 'Žena sam, imam pravo' koje sufinancira Trag fondacija i OAK Fondation. Odakle ideja i šta je zapravo cilj ovog projekta kazala nam je inicijatorica i predsjednica udruženja Generacije, Almira Šertović.

''Ono što želimo jeste pokrenuti obrazovne, socijalne i kulturne inicijative na nivou lokalne zajednice, s posebnim fokusom na osjetljive skupine građane. Ovaj projekt je dio jedne velike grupe na regionalnom nivou i provodi se u nekoliko zemalja. Mi uživamo o našoj samodjelotvornost, u kreativnim radionicama, radionicama odgovornog roditeljstva, forum teatru, učenju njemačkog jezika '' – kazala je Šertović.

Krajnji rezultat i cilj ovog projekta jeste da se osvijesti lokalna zajednica i da udruženje Generacije bude centar obrazovnih, kulturnih i socijalnih inicijativa, tokom čitave godine ne samo dok ovaj projekt traje i da se sve generacije našeg grada, što udruženje Generacije zapravo i pokušavaju da motiviraju, jest da se kroz različite aktivnost za sve generacije nađe upravo ona spona, a to je aktivizam, druženje i učenje.

Učesnici radionica je uglavnom ženska populacija različitih dobnih skupina koje kroz projektne aktivnosti koje je nabrojala predsjednica udruženja, pokušavaju da doprinesu svojoj ličnoj izgradnji i samosvijesti, ispoljavanju kreativnosti i korisnim korištenjem slobodnog vremena, ali i pomažući jedni drugima da se što bolje to vrijeme utroši u pozitivne priče.

 

Elma V.

Generacija 2

Generacija 3

Generacija 4

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 698 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1614 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa