Deveta smotra folklora u Bosankoj Krupi

Regionalna smotra folklornog stvaralaštva u Bosanskoj Krupi, deveti put ove godine, ugostiće mnoga kulturno-umjetnička društva, koji će naše sugrađane počastiti svojim folklornim igrama i tradicijom.

U organizaciji kulturno-umjetničkog društva 'Grmeč' iz Bosanske Krupe, ove subote, 5.oktobra, s početkom u 18h, počeće 9.regionalna smotra folklora. I ove godine očekuju se društva iz BiH, ali i iz susjednih zemalja.

''Ove godine, pored nas očekujemo još sedam društava. Naši su gosti i ove godine KUD 'Mladost' iz Bosanske Otoke, KUD 'Sveta Kata' iz Donjeg Zemunika, KUD 'Kolo' Vukovar, KUD 'Stari trg ob Kolpi' iz Slovenije , KUD '14.februar' iz Banja Luke, pjevačku skupinu 'Drumarice' iz Brodskog Stupnika i KUD 'Biser' iz Velike Kladuše'' - kazao je Dževad Grošić, predsjednik KUD-a Grmeč.

Ovu smotru podržali su Općina Bosanska Krupa, kao i Federalno ministarstvo kulture i sporta.

''Ovog puta naši sugrađani će imati priliku da vide standardni defile ulicama starog dijela grada, gdje će svi učesnicii u narodnim nošnjama da se predstave i prošetaju, zadržaćemo se kratko na Trgu Alije Izetbegovića, a onda ćemo se uputiti prema Domu kulture, gdje će se održati centralni dio smotre folklora'' – navodi Grošić.

U Velikoj sali Doma kulture, s početkom u 18h, deveti put za redom, predstava igre, zabave, tradicije i druženja.

 

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 270 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 505 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa