Vrijedna donacija vrtiću u Bosanskoj Krupi

Javna ustanova 'Dječije obdanište i dom učenika' jučer je ugostilo organizaciju Mikrofin i prihvatilo značajnu donaciju ove organizacije u vidu edukativno-didaktičkog materijala i likovne opreme. Ova akcija ne samo da je obradovala nastavno osoblje vrtića, kojima je ova oprema neophodna za nesmetan rad u odgojno obrazovnom procesu, nego je obradovala i djecu svih grupa, gdje se za svaki uzrast moglo naći prikladna igračka ili didaktičko pomagalo.

Direktorica vrtića Alma Mesić istakla je da ja uključenost organizacija kao što je Mikrofin značajna za sve korisnike ove ustanove, koji će kroz nastavni proces ove godine znatno lakše funkcionirati:''Veoma smo sretni što je kompanija Mikrofin ozbiljno shvatila naš poziv za pomoć i donirala nam didaktički materijal i ono što je najvrjednije za djecu,ato su igrovno-didaktičke sprave. Ono što je najvažnije trenutno našoj ustanovi je taj potrošni didaktički materijal bez kojeg naši odgajatelji ne mogu raditi svoj posao. Donacija je veoma značajna, pored materijala koji nam svakodnevno treba tu su i skupi Lego kompleti, puzzle. Upravo svjesni stanja države, grada, sistema obrazovanja, ove inicijative i pozivi za donaciju su naša odgovornost da olakšamo budžet naših korisnika, ali i olakšamo rad nama odgajatelja i da poboljšamo uslove rada vrtića pri realizaciji odgojno usmjerenih aktivnosti'' – navodi Mesić.

''Želja nam je bila da u okviru naših mogućnosti pomognemo rad ove ustanove. Direktorica nam se nedavno obratila za pomoć u vidu didaktičkog materijala i opreme za vrtićke sobe, a mi smo u skladu s tim odlučili da izađemo u susret i poklonimo ono što im je trenutno najpotrebnije'' – kazao je Enis Didović, v.d šefa filijale Mikrofin, Bihać.

Kako navode iz ove organizacije, posljednjih godina Mikrofin je organizirao više od 150 različitih donatorskih akcija te je kroz program donacija prošlo više od 70 škola i 30 vrtića, a priliku da koristi donatorska sredstva, školskog namještaja, računara i druge opreme imalo je 20.000 učenika širom BiH.

Elma V.

Donacija Mikrofin 3

Donacija Mikrofin 5

Donacija Mikrofin 6

Donacija Mikrofin 7

Donacija Mikrofin 8

Donacija Mikrofin 9

Donacija Mikrofin 10

Donacija Mikrofin 11

 

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 346 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 576 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa