Dvadeset šeste „Staze djetinjstva“ od trećeg do petog oktobra

Poslije „Septembarskih dana slobode“, tek je kratki predah u značajnijim događanjima u kulturi bosanskokrupske općine ,jer početkom oktobra stižu Književni susreti „Stazama djetinjstva“,dvadeset šesti po redu.

Pripreme već uveliko traju,a od prvih informacija koje smo dobili od organizatora ove manifestacije iz Centra za kulturu,obrazoovanje i informisanje jeste vijest da će i ove godine na susret doći književnici koji imaju što prenijeti i pokazati učenicima i učenicama i građanima općine Bosanska Krupa.Biće njihovi gosti,upoznati se s njihovim radom.

Dovoljno je kazati da će u Bosanskoj Krupi od trećeg do petog oktobra biti Ismet Bekrić,Šimo Ešić,Ferida Duraković ,Muhidin Šarić,Goran Simić,Husein Dervišević,Amir Talić,a očekuju se,ukoliko se njihove ranije obaveze ne poklope s vremenom u kom su zakazane „Staze djetinjstva“, i Fahrudin Kučuk i Lidija Pavlović-Grgić.

Izdvojimo:Ismet Bekrić je uradio razglednice Bosanske Krupe,Šimo Ešić na susrete dolazi sa svojih „pedeset“,a biće upriličene posjete književnika učenicima i učenicama u osnovnim školama ,promovisaće se nova knjiga iz biblioteke „Stazama djetinjstva s pričama pristiglim na konkurs Književnih susreta u Bosanskoj Krupi 2016. i 2017. godine,organiziovaće se radionice,biće izvedeni jubilarni perfomans, proglasiće se najčitaniji pisac u Gradskoj biblioteci,počasni član Gradske biblioteke za ovu godinu i odabrati najbolja priča pristigla na ovogodišnji konkurs.Znamo da je u knjigu pošte zavedeno jedanaest anonimnih koverata ,odnosno da je u konkurenciji za „najbolju“ jedanaest priča.Ove godine,po drugi put ,Susrete će, pored Radija Bosanska Krupa pratiti i ekipa BH radija 1 ,odnosno emisija „Ringišpil“s javljanjem uživo iz Bosanske Krupe.

Pokrovitelj i ovogodišnjih susreta je Općina Bosanska Krupa,organizator Centar za kulturu ,obrazovanje i informisanje,odnosno Gradska biblioteka,uz podršku entuzijasta-kulturnih radnika,osnovnih škola i uz medijsko pokroviteljstvo lokalnih medija.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 348 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 559 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa